• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voriorsi zaustavili Kavaja, ali nisu Reptorse!

Autor mondo.rs

Ako je neko mislio da će ovo biti jednostavno finale za branioca titule, već posle prvog meča je morao da promeni mišljenje. Toronto igra ozbiljnu košarku!

Toronto vodi u finalu NBA plej-ofa protiv Golden Stejta - 1:0!

Publika u Kanadi je u transu nakon njihovog premijernog meča u borbi za šampionski prsten u kom su u gotovo svakom segmentu igre bili bolji od branioca titule kome izgleda ipak nedostaje Kevin Durent, a ne kako se pričalo da su čak i bolji bez njega...

Uprkos tome što su zaustavili Kavaja Lenarda (23 poena, 5/14 iz igre), nisu ostatak ekipe, što je lepo posle meča primetio i najveći kritičar ekipe Klej Tompson.

Golden Stejtu dakle predstoji daleko veći napor od onog koji su im svi predviđali u finalu plej-ofa protiv debitanta, ali ne bi trebalo da budu i previše zabrinuti pošto su znali da se vrate i osvoje titulu i posle 1:3 u partijama.

TORONTO - GOLDEN STEJT 118:109 (25:21, 34:28. 29:32, 30:28)

Problem za Voriorse je i taj što je malo verovatno, kako je to rekao Stiv Ker, da Kevin Durent nastupi u drugoj utakmici finala, tako da će morati da pronađe rešenje bez njega.

"Lutao" je tako da je već posle 13 minuta isprobao 12 košarkaša u petorci, ali klupa nije dovoljno dobra mogla da pomogne u "rešavanju" sjajne odbrane Toronta koja je mučila i najbolje košarkaše tima iz Ouklenda.

Toronto - Golden Stejt
Izvor: YouTube/House of Highlights

Stef Kari je postigao 34 poena, od toga čak 14 sa "penala" uz četiri trojke, dok je još samo Klej Tompson imao solidan košgeterski doprinos (21 poen).

Drejmond Grin je pružio "olaraund" partiju i tripl-dabl od po dvocifrenog učinka u tri kategorije - 10 poena, skokova i asistencija, dok se možda i previše očekivalo u povratničkom nastupu Kazinsa koji je postigao tri poena za osam minuta na parketu.

S obzirom na to da je Golden Stejt bazirao odbranu na zaustavljanju Lenarda, kod Reptorsa je ponovo "iskočio" Paskal Sjakam koji je zabeležio čak 32 poena (14/17 iz igre!).

Mark Gasol je pomogao sa 20 poena i sedam skoova, ponovo je izuzetan bio Fred Vanvlit sa 15 poena, doduše tek jednom pogođenom trojkom, dok je neophodno iskustvo iz finala doneo i Deni Grin koji je pogodio tri.

Naredni meč na programu je u noći nedelja na ponedeljak od 2 ujutru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC