• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kavaj svirao kraj, Kanada ima NBA šampiona!

Autor mondo.rs

Ogromna drama u "Orakl areni" i preokret Reptorsa za prvi šampionski prsten ove franšize iz Kanade koja je napravila savršen potez angažovanjem Kavaja Lenarda... Da li je ovo kraj ove generacije Voriosa - ili novi početak za njih?

Na 9,6 sekundi do kraja Toronto je vodio 111:110 i branio je napada Voriorsa koji su preko Stefa Karija promašili trojku, a s loptom naprijed krenuo je Kavaj Lenard, na polovini terena ostao bez njega kada je uhvatio Drejmond Grin i pozvao tajm-aut na 0,9 sekundi do kraja...

U Idealnim uslovima za Voriorse to je značilo najmanje još jedan šut za tri poena, ali umjesto toga uslijedila je tehnička za Grina pošto njegov tim nije imao više pravo na tajm-aut.

/KATASTROFA ZA KATASTROFOM - KLEJU OTIŠLI LIGAMENTI/

Kavaj Lenard je pogodio tri uzastopna slobodna bacanja, pošto ga je nakon toga faulirao i Andre Igudala, pa je tako hladnokrvni košarkaš drugi put u karijeri ponio priznanje za MVP finala i još važnije - ponovo je osvojio šampionski prsten!

Reptorsi su prvi put u svojoj istoriji, odnosno od 1995. godine kada je franšiza uspostavljena odlukom NBA da proširi tržište i na Kanadu, najbolji tim NBA lige.

Uspjeli su da prekinu dvogodišnju vladavinu Golden Stejta, koji je doduše imao mnogo problema s povredama, a vidjećemo da li ona najvažnija, Kevina Durenta, kao i gubitak titule, znače kraj ove generacije ili samo novi početak za njih...

/ŽURKA MOŽE DA POČNE - U TORONTU SE SLAVILO CELU NOĆ/

Ali, nije trenutak da pričamo o njima, Reptorsi su ipak priča sezone pošto su savladali velikog favorita u šest utakmica i uradili ono za šta im niko nije davao prevelike šanse:

GOLDEN STEJT  - TORONTO 110:114 (32:33, 25:27, 31:26, 22:28)

Na putu do finala Toronto je imao drugi najbolji skor na istoku (58-24), ujedno i drugi najbolji u NBA iza Baksa, da bi u plej-ofu "izbacivali" Orlando (4-1), Filadelfiju (4-3) i Milvoki (4-2), naposljetku u finalu i Golden Stejt (4-2).

Nevjerovatne partije prikazivao je Kavaj Lenard o kome se ponovo priča kao najboljem igraču lige, dok su važne uloge iz drugog plana imali i Paskal Sjakam i Fred Vanvlit.

Tako je bilo i u finalu.

Sjakam je imao 26 poena i 10 skokova, dok su Lenard i Vanvlit brojali do 22, dok je Kajl Lauri, za koga se uvek govorilo da "nestane" kada je bitno, odigrao fantastičnu utakmicu u šestoj utakmici finala postigavši 26 poena, imao je još i sedam skokova i 10 asistencija.

Kada je u pitanju Golden Stejt kod njih je briljirao Klej Tompson sa 30 poena, ali je doživio tešku povredu ligamenata koljena, dok Stefa Karija nije htio šut 21 poen (6/17).

Andre Igudala je odigrao na svom standardnu za finala (22 poena), dok je izvrsnu i raznovrsnu partiju pružio i Drejmond Grin sa 11 poena, 19 skokova i 13 asistencija, ali će se opet više pamtiti njegova greška kada je pozvao tajm-aut koji njegov tim nije imao...

Taj njegov potez označio je početak slavlja u Torontu gdje je hiljade navijača na ulicama pratilo utakmicu, a tek slijedi velika parada košarkašima kada se vrate u grad.

Slavlje u Kanadi može da počne!

Toronto 4
Izvor: YouTube/House of Highlights

Lenard
Izvor: YouTueb/House of Highlights

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC