• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS tzv. Kosova: Trepča u srpskoj ligi? Zvaćemo POLICIJU

Autor mondo.rs

Fudbalski savez takozvanog Kosova poručio je da je "jedini nadležan" za organizovanje takmičenja i liga na toj teritoriji. "Obratićemo se svima, a mogla bi da reaguje i Kosovska policija".

 Trepca-u-srpskoj-ligi-reagovanje-Fudbalskog-saveza-Kosova Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ
Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Fudbalski klub Trepča sa severa Kosova i Metohije odlučio je da zaigra u Srpskoj ligi - Zapad pri Fudbalskom savezu Srbije, što je naišlo na, očekivanu negativnu reakciju Fudbalskog saveza tzv. Kosova.

"Fudbalski savez Kosova je jedina kompetentna organizacija koja organizuje, upravlja i reguliše fudbalska takmičenja na celoj teritoriji 'Republike Kosova', te je organizovanje 'improvizovanih takmičenja na severu Kosova nelegalno", saopštio je danas Fudbalski savez tzv Kosova (FSK), preneo je KoŠev.

Ovo reagovanje usledilo je nakon što se FK Trepča nedavno objavila da će igrati u rangu takmičenja koje je u nadležnosti Fudbalskog saveza Srbije i da će u sezonu 2019/20. igrati u Srpskoj ligi Zapad.

Međutim, Fudbalski savez tzv. Kosova to ocenjuje kao "ilegalne aktivnosti neregistrovanih klubova" i traži "hitno okončanje ovakvih aktivnosti", a ujedno čak traži od vlasti u Prištini i tima Prištine koji pregovara sa Beogradom da reaguje i da ovo pitanje "postavi u međunarodnim telima".

Čak se i navodi da bi Kosovska policija trebalo da reaguje, ako se "ovakve aktivnosti nastave bez dozvole" Fudbalskog saveza tzv. Kosovo.

"FSK je jedina kompetentna organizacija koja organizuje, upravlja i reguliše fudbalska takmičenja na celoj teritoriji 'Republike Kosova'", navodi se u saopštenju i dodaje da je "Kosovo još 2016. godine postalo član UEFA i FIFA".

Uz to, poručuju i da će se obratiti Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), a od Fudbalskog saveza Srbije "tražiti pojašnjenje jer Srbija vrlo dobro zna da nije dozvoljeno organizovati takmičenja na teritoriji druge zemlje članice UEFA".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Treba vas zabrsniti da izadjete bilo gdje Koja ste bi drzava .Srnija treba da vam zabrani sve

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC