• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Furiozna završnica i druga VELIKA pobjeda Srpkinja

Autor mondo.rs

Izabranice Marine Maljković poslije Bjelorusije savladale i Rusiju, čime su obezbijedile najmanje "baraž" za četvrtfinale Eurobasketa.

Reprezentacija Srbije kolo prije kraja je prva na tabeli ujednačene i "pakleno" teške D grupe Evropskog prvenstva!

Junak pobjede nad Bjelorusijom, Sonja Petrović, nije imala energije da zablista drugi put za 24 sata, ali selektorka Marina Maljković ipak je imala dovoljno raspoloženih i kvalitetnih igračica.

Zahvaljujući sjajnoj odbrani i preciznom šutu kada je bilo najpotrebnije, serijom od 12:1 u posljednja dva minuta, u sjajnoj atmosferi "Kristalne dvorane" u Zrenjaninu savladan je još jedan jak protivnik.

Srbija - Rusija 77:63 (23:16, 18:16, 12:21, 24:10)!

Ana Dabović bila je najbolja u srpskom timu sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Dajana Butulija postigla je 15, uz šest skokova i četiri asistencije, Nikolina Milić 14, a Jelena Milovanović Bruks 12 poena.

Glavna zvijezda ruskog tima Marija Vadejeva ostala je svedena na osam poena i šut iz igre 3/10. Još od druge četvrtine bila je u problemu zbog ličnih grešaka, odlično je čuvana i na kraju je prije vremena izašla sa terena zbog pet faulova.

Srbija jedina u grupi ima skor 2-0, Rusija je posljednja sa 0-2, dok su Bjelorusija i Belgija (1-1) na drugoj i trećoj poziciji, nakon iznenađujuće pobjede Bjeloruskinja nad osvajačem bronze na EP 2017.

U nedjelju od 17.45 igraće Rusija i Bjelorusija, a od 20.30 Srbija i Belgija.

Uprkos maksimalnom učinku do sada, za direktan plasman u četvrtfinale će Marininim izabranicama biti neophodan i treći trijumf. U suprotnom, 2. jula slijedi "baraž" protiv drugog ili trećeg iz grupe C (Mađarska 2-0, Slovenija 1-1, Italija 1-1, Turska 0-2).

Selekcija Srbije je poslije igre u grču i neefikasnog nastupa protiv Belorusije, uspjela mnogo bolje da kanališe entuzijazam i uzbuđenje zbog važnosti takmičenja i nastupa pred domaćom publikom.

Agresivnom odbranom odmah su izbacile Rusiju iz ravnoteže i povećavale vođstvo do rekordnih "plus 11", sredinom druge četvrtine (31:20, 35:24). Sa Vadejevom na klupi zbog tri faula, činilo se da sve ide kako se samo poželjeti može, ali poslije 41:32 na poluvremenu uslijedilo je "buđenje" protivničkog sastava.

Postavio je selektor Rusije kombinovanu odbranu, Srpkinje su zapale u krizu i u 29. minutu je na semaforu stajalo 50:53! Preokret!

Međutim, moral u srpskoj ekipi je na vrlo visokom nivou, što se vidjelo i na premijeri u četvrtak.

Uspjele su Dabović i drugarice da završe treću dionicu u "egalu", da bi u četvrtoj nastavile započetu seriju i sa tih 12:0 opet stekle značajnu prednost - 62:53! Blistala je u tim trenucima Butulija, ali i debitantkinja na velikim takmičenjima Nikolina Milić, koja ima težak zadatak da donese ono što je prije tri-četiri godine donosila Daniel Pejdž.

Ruskinje još jednom uspjevaju da se vrate, pet minuta prije kraja prišle su na 62:60, dok se u posljednja tri minuta ušlo sa neizvjesnih 65:62. Srpske igračice su promašivale, ali na drugoj strani su odbranom tjerale rivalke na izgubljene lopte.

Sonja Petrović u 39. minutu je košem za 67:62 skinula pritisak sa leđa čitave petorke, nakon čega su Dabović i Milovanović Bruks trojkama dotukle Rusiju i odvele publiku na "sedmo nebo"...

SRBIJA: Miljković, Petrović 8, Čađo 1, Jovanović 6, Bruks 12, Butulija 15, Crvendakić 2, Milić 14, Stanković, Stanaćev 1, Dabović 16, Škorić 2.

RUSIJA: Musina 5, Beliakova 9, Vadejeva 8, Fedorenkova 2, Šilova 11, Logunova 2, Vieru, Beglova 8, Leškovceva 4, Gladkova, Maiga 8, Levčenko 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC