• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaven Bilić: Hrvati imaju zajedništvo, Srbi KLANOVE!

Autor mondo.rs

"Odgovornost i zajedništvo. To Srbija nije nikad imala, kao što smo imali mi...", kazao je bivši hrvatski fudbaler i selektor Slaven Bilić.

 Slaven-Bilic-razlika-Srbije-i-Hrvatske-Vi-imate-klanove-mi-zajednistvo Izvor: MN PRESS

"Zašto su Hrvati uspješni u reprezentativnom fudbalu, a Srbija nije?"

Ovo pitanje se u javnosti provlači veoma često, međutim niko ne može da ponudi potpuno objektivan odgovor baziran isključivo na činjenicama, ali je uvijek zanimljivo čuti šta oni najupućeniji, na visokim pozicijama, smatraju da je osnovni razlog za to.

Da li je u pitanju samo individualni kvalitet, znanje selektora ili čuvena "atmosfera", koja se toliko često provlači kao odlučujući faktor, ili od svega pomalo...

Jedan od pozvanijih da iznese svoje mišljenje na ovu temu jeste čuveni Slaven Bilić koji je bivši reprezentativac Hrvatske, s kojom je bio "bronzani" na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, a koji je uspješno vodio "vatrene" i kao selektor.

U opširnom intervjuu za "Sportklub" iznio je svoja zapažanja u kojima se prisjetio "razvijanja" reprezentacije Srbije tokom ovog vijeka.

"To je već dugo godina tako. Malo nešto bljesnu, na papiru su dobri...Dugo su bili čvrsti nazad, na sredini terena imali su okej igrače, ne baš Modrića, Bobana, Prosinečkog, ali falio im je neko naprijed i dugo nisu imali raspoložene napadače", kazao je Bilić.

"Međutim, sada imaju Luku Jovića koji je fantastičan, to je strašno kako igra. Imaju i Aleksandra Mitrovića, pa Dušana Tadića, koji nije špic, ali je jedan od igrača koji je obilježio prethodnu sezonu u Ligi šampiona, posebno načinom na koji igra, baletanski ležerno, kao da igra mali fudbal", pohvalio je novi trener Vest Bromviča srpsku "desetku" za partije u Ajaksu.

Šta je to što fali onda ovoj generaciji srpskih fudbalera? I ne samo ovoj...

"Odgovornost i zajedništvo. To Srbija nije nikad imala, kao što smo imali mi", kazao je Slaven Bilić, pa objasnio šta pod time misli.

Izvor: MN PRESS


"To je do selektora 10-20%. Mi imamo glad igranja za reprezentaciju. Odgovornost i ljubav. Mi se ne ostavljamo, mi igramo dok možemo da hodamo, i dok nas zovu. Košarkaši ostave, NBA im je bitniji, Srbi to imaju, imaju i klanove".

Slaven Bilić je na klupi reprezentacije Hrvatske sjedio od 2006. do 2012. godine i za taj period doživio je samo osam poraza (42 pobjede i 15 remija), a posebno dobar odnos imao je s igračima koje je vodio.

I vjeruje da je najveći dio do njih...

"Pa nego do koga drugog? Ne znam detalje, ali znam preko nekih srpskih igrača s kojima sam dobar, primijetio sam kroz taj razgovor, kao, napokon imamo atmosferu i reprezentaciju. Pa to napokon je početak. Bez atmosfere nema ništa, a mi to imamo od početka", poručio je Slaven Bilić koji je potom uputio lekciju igračima.

"I tu odgovornost, da je to tvoja zemlja i da je predstavljaš - da to i moraš i želiš. Ti predstavljaš roditelje, djecu, prijatelje, ljude bez kojih ne bi bilo tebe u tom dresu".

Vidjećemo da li će to bolje biti s novim selektorom Ljubišom Tumbakovićem čije se imenovanje odlučuje u toku dana, pošto je zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na kojoj će biti i zvanično izglasan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC