• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz crno-bijelog u CRVENO-BIJELO

Autor mondo.rs

Mladi štoper Svetozar Marković novi je igrač Olimpijakosa.

 Svetozar Marković iz FK Partizan u Olimpijakos Izvor: Mondo/Goran Sivački

Od trojice tinejdžera sa ove fotografije samo je jedan ostao u Partizanu. Onaj u sredini - Zlatan Šehović. Ostala dvojica - Jovan Kokir (plavušan) i Svetozar Marković (desno na fotografiji) nisu više članovi beogradskog kluba.

A fotografija je napravljena prije tačno godinu dana - 10. jula 2018. godine, kada su crno-bijeli promovisali novi dres. Kokir i Marković će ubuduće nositi crveno-bijelo (Kokir bi trebalo da potpiše za Vojvodinu, a Marković je od danas novi igrač Olimpijakosa).

Iznenada, u noći između subote i nedjelje, mladi štoper Partizana Svetozar Marković dobio je zadatak: "Mali, spakuj kofere, ideš u Atinu!".

Grčki velikan Olimpijakos, koji sa Partizanom godinama ima odličnu saradnju (uprkos tome što su navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde u bratskim odnosima, a navijači Partizana sa pristalicama solunskog PAOK-a), ponovo je kupio u Beogradu.

Već nekoliko sedmica priča se o tome da će 19-godišnji fudbaler, veliki talenat srpskog fudbala, mladi reprezentativac, otići iz Partizana. Ranije se pominjao i Torino, a onda je u cijelu priču ušao Olimpijakos. Još 23. juna grčki mediji su pisali: "Gotovo je, Svetozar Marković je novi igrač Olimpijakosa".

Međutim, po povratku sa Evropskog prvenstva za mlade, Marković se priključio ekipi Partizana na pripremama, poveden je i u Sloveniju, na Pohorje. Zatišje je vladalo nekoliko dana, a onda, pakovanje na brzinu i odlazak za Atinu. Zanimljivo, iz Slovenije je za Beograd otišao TAKSIJEM!

Prema nezvaničnim informacijama, Partizan će dobiti 1,5 milion evra i 10% od narednog transfera, Marković četvorogodišnji ugovor (i vjerovatno veću godišnju platu od 150.000 evra, koliko mu je prvobitno nuđeno, a on odbio).

SJAJNA SARADNJA PARTIZANA I OLIMPIJAKOSA

Iz Partizana u Olimpijakos išli su prethodnih godina pojedini fudbaleri, poput Marka Šćepovića, Ljubomira Fejse, Uroša Đurđevića... Iz Atine u Beograd selili su se Petar Grbić, Marko Janković, Saša Zdjelar.

Grčki mediji predstavili su tamošnjoj javnosti, prije svega navijačima Olimpijakosa, JEDANAESTOG novajliju ovog ljeta. Jedinstveni stav grčkih sportskih novinara je da je riječ o velikom talentu, koji treba još da radi na sebi, da poboljša pojedine stvari u igri, ali i da samim tim što je jednu i po sezonu bio član prvog tima Partizana, da je reprezentativac, dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Kao glavne karakteristike pominju to što je odličan sa loptom, dobro igla u vazduhu (skok igram, vazdušni dueli), umije da se postavi, dobro "čita" igru protivnika...

Marković je danas završio ljekarske preglede i potpisao ugovor sa crveno-bijelima iz Atine. Za prvi tim Partizana, Marković je debitovao 2017. godine. Odigrao je u crno-bijelom dresu ukupno 69 utakmica (od toga 36 u prvenstvu, 7 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, 7 u Kupu Srbije...).

Na poziciji štopera, Partizan ima: Bojana Ostojića, novajlije Dominika Dingu i Igora Vujačića, Strahinju Pavlovića, (Mark Valijente nije na pripremama i ne računa se na njega, ali je dalje član Partizana)... Na toj poziciji može da odigra i Nemanja R. Miletić.

- PRELAZNI ROK -


DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadač Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC