• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO: Zahuktali Argentinac "sklonio" Novaku i Raonića!

Autor mondo.rs

Gvido Pelja eliminisao je još jednog moćnog servera i prvi put u karijeri se plasirao u četvrtfinale grend slem turnira.

Argentinski teniseri na Vimbldonu su retko pravili velike uspehe.

Nije ga osvojio nijedan "gaučos". Jedini koji se u 132 izdanja ovog turnira domogao finala je David Nalbandijan (2002), a Huan Martin Del Potro jednom je igrao u polufinalu.

Ove godine, kao grom iz vedra neba, njihovu slavu preti da pomrači Gvido Pelja!

Došao je u London kao 26. na ATP listi i pobedama nad Rumunom Copilom i Italijanom Sepijem izjednačio svoj najbolji rezultat, plasman u treće kolo, ostvaren 2018.

Ono što se desilo posle toga, bilo je blago rečeno neočekivano.

Pelja je prvo "počistio" sa terena četvrtog nosioca Kevina Andersona (3:0), a zatim se preko još jednog izrazitog favorita, Miloša Raonića, plasirao u četvrtfinale.

Kanađanin crnogorskog porekla vodio je 2:0 u setovima, zatim 2:1 u setovima i 5:3 u četvrtom setu, da bi u petom došao do četiri meč lopte... I sve to mu nije bilo dovoljno!

Pelja je trijumfovao rezultatom 3:2 - 3:6, 4:6, 6:3, 7:6 (7:3), 8:6!

U svom prvom grend slem četvrtfinalu sastaće se sa Špancem Robertom Bautistom Agutom, koji je ove godine takođe otišao najdalje u karijeri na londonskoj travi.

Benou Pera u ponedeljak je eliminisao u tri seta (6:3, 7:5, 6:2).

To dalje znači da Novak Đoković na putu do finala nema nijednog specijalistu za ovu podlogu, pošto mu u sredu predstoji duel sa Davidom Gofanom, pa onda sa Peljom ili Bautistom Agutom.

NA POMOLU POLUFINALE FEDERER - NADAL

Parove četvrtfinala u drugom delu "kostura" čine Rodžer Federer (2) i Kei Nišikori (8), odnosno Rafael Nadal (3) i Sem Kveri.

Federer je pobedio Italijana Matea Beretinija 6:1, 6:2, 6:2, za samo 73 minuta, iako je Beretini slovio za igrača sa najviše pobeda na travi ove sezone - 12.

Može li Federer do devetog trofeja na Vimbldonu i novog, 21. grend slem trofeja posle "posta" od godinu i po dana? U ovakvoj formi, nije pametno kladiti se protiv njega...

Treći teniser sveta u sredu će odmeriti snage sa Nišikorijem, koji je bio bolji od Mihaila Kukuškina - 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Švajcarac će u tom meču "juriti" jubilarnu 100. pobedu na Vimbldonu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC