• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik u "generalci" bolji od sarajevskog Olimpika

Autori mondo.ba Autori Fena

Zeničani pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu

Fudbaleri zeničkog Čelika odigrali su na svom "Bilinom polju" protiv sarajevskog federalnog ligaša Olimpika "generalku" za narednu sezonu Premijer lige BiH, u kojoj su pobijedili rezultatom 2:0 (2:0).

Zeničani su oba gola postigli u prvom poluvremenu, a u vođstvo su došli u 23. minuti nakon kornera. Strijelac je bio novajlija, stoper Tarik Isić, a na 2:0 je iz penala povisio Anel Dedić u 45. minuti. Prethodno je u petercu gostiju Amar Beširević srušio Ermina Huseinbašića.

U sastavu Čelika nije bilo prošlosezonskog kapitena Fenana Salčinovića, kao ni povrijeđenih Luke Miletića i Haruna Varde, koji se oporavljaju nakon operacije koljena.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, mada je bilo izglednih prilika na obje strane. Dilaver je u 21. minuti pogodio prečku, a rezervista Stipe Brekalo u 48. minuti stativu gostujućeg gola.

Gosti su u 88. minuti ostali s igračem manje, jer je Amer Drljević zaradio i drugi žuti, automatski crveni karton.

Trener Čelika Hasan Ozer odlučio se za sljedeći sastav: Pavlović (73. Nurković), Raguž (46. Blažević), Isić (46. Brekalo), Vrhovac (74. Čubara), Pecelj (46. Fabiano), Jamak (64. Baban), Huseinbašić (62. Grahovac), Dedić (69. Mahmutović), Perišić (64. Žuna), Okić (66. Resić), Dilaver (74. Aganspahić).

I novopridošli lijevi bek Čelika, Karlos Fabijan Leòn Fiipeto, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz paragvajskog kluba CA 3 de Febrero, bio je u sastavu za ovu utakmicu te je u na početku drugog poluvremena zamijenio Ljubišu Pecelja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC