• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi put španski timovi potrošili milijardu!

Autor mondo.rs

Prošle su tek dvije nedjelje ljetnog prelaznog roka... i već rekord!

Nema boljeg dokaza da su i timovi iz Primere finansijski ojačali!

Već poslije dvije nedjelje od "otvaranja" ljetnog prelaznog roka, koji će na Pirinejima trajati do 2. septembra, španski klubovi oborili su sve dosadašnje rekorde i potrošili već preko milijardu evra na obeštećenja za pojačanja.

Naravno, nije u pitanju svjetski rekord, Englezi su još u ljeto 2014. godine "probili" magičnu brojku, ali u ovom trenutku su u zaostatku za klubova iz Španije.

Najviše novca potrošio je Real Madrid (303 miliona evra) investirajući u dolaske Luke Jovića, Edena Azara, Ferlana Mendija, Rodriga i Edera Militaoa, a najzanimljivije od svega je što ne žele da se zaustave na tome - potrošiće još preko 100 miliona evra za jednog vezistu.

Na drugo mjesto probila se Barselona (221 milion evra) poslije dolaska Antoana Grizmana za 120 iz Atletiko Madrida, dok su upravo "jorgandžije" na trećem mjestu.

Atletiko Madrid je potrošio 206,5 miliona evra u ovom prelaznom roku i u svojim redovima ima najskuplje pojačanje ljeta - u pitanju je Žoao Feliks iz Benfike za koga su platili klauzulu od 126 miliona.

Daleko na četvrtom mjestu je Sevilja sa utrošenih 100 miliona na čak osam igrača, dok je peta Valensija sa investicijom od oko 90 miliona, od čega najveći dio ide na Maksija Gomeza.

Zanimljvo je da je za čitav prelazni rok 2018. godine potrošeno 866 miliona evra, godinu dana prije toga "tek" 600 miliona, a pitanje je koliko će samo narasti sadašnja brojka pošto je do kraja prelaznog roka ostalo još 50 dana.

Više novca od TV prava definitivno je podiglo kupovnu moć u Španiji, ali i dalje klubovi iz donjeg dijela tabele ne mogu da isprate taj tempo i zadovoljavaju se "sitnim" investicijama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC