• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal ima ''klince koji će pokoriti svijet''!

Autor mondo.ba

Podmladak Arsenala pruža odlične partije u predsezoni.

''Tobdžije'' iz Londona u svojim redovima imaju klince koji će da pokore svijet!

Tako tvrdi 17-godišnji član akademije Arsenala Bukajo Saka, koji je jedan od nekoliko fudbalera iz podmlatka ovog kluba koji je priključen pripremama seniorskog tima pod komandom Unaija Emerija.

I ne samo da su uključeni u rad sa prvotimcima, već i briljiraju – skoro sve golove u dosadašnjem toku predsezone postigli su igrači do 20 godina, a jedan od njih bio je djelo Sake, koji je zatresao mrežu u duelu sa Kolorado Repidsima, u kojem je Arsenal trijumfovao rezultatom 3:0!

Na istom meču poentirao je i 18-godišnji brazilski napadač Gabrijel Martineli, a u duelu sa minhenskim Bajernom (trijumf Engleza 2:1) pobjednički gol u 88. minutu je postigao ofanzivac Edi Nketija rođen 30. maja 1999. godine.

Isti igrač je dva puta natjerao odbranu Fiorentine (3:0) na kapitulaciju, a jedan gol bio je djelo veziste Džoa Viloka koji će za mjesec dana proslaviti 20. rođendan...

''Igrači koji dolaze iz Arsenalove škole su posebni. Ova generacija može da obilježi rad kluba i da pokori svijet'', uzbuđeno govori krilni fudbaler koji će 5. septembra postati punoljetan i ne ustručava se da pohvali rad španskog stručnjaka, koji je sa Seviljom osvojio tri titule u Ligi Evrope.

''Šef radi odličan posao i usmjerava nas na pravi način. Svakodnevno napredujemo i učimo što je moguće više. Što se mene tiče, moram da nastavim da ''guram'' dalje. Želim da pokažem treneru šta sve mogu i da budem spreman da zaigram u zvaničnoj utakmici za najjači tim kad za to dođe vrijeme.''

Saku srećnim čini i podatak da je Frederik Ljunbgerg imenovan za pomoćnog trenera u stručnom štabu seniorske ekipe, nakon što je predvodio selekciju Arsenala do 23 godine.

''Od 15. godine radim sa njim. Bio je ovo dug put, ali osjećam da smo obojica zaslužili ove trenutke. Fredi pomaže Unaiju predstavljajući mu naše prednosti i nedostatke, radi sa nama individualno i govori nam šta treba da radimo kako bi glavni trener bio zadovoljan. Takav pristup čini prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal znatno lakšim'', ističe Saka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC