• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan igra: 4:0 u tišini za galamu u četvrtak!

Autor mondo.rs

Poluvreme je bilo potrebno Miloševićevim "novajlijama" u postavi da zabeleže po "poen": Lutovac i Urošević asistencije, Stevanović i Ožegović golove. Pogodili i Suma i Sadik. Humska - prazna.

 Partizan igra: 4:0 u tišini za galamu u četvrtak! Izvor: MN PRESS

Posle dve minimalne pobede u Sremu i Velsu, i "trojke" u mreži Konas Kija prošlog četvrtka pred beogradskom publikom, došao je trenutak da ovaj renovirani Partizan odigra i prvu prvenstvenu utakmicu u Beogradu u sezoni 2019/20.

Ona je, međutim, bila "prikazana" pred praznim tribinama u Humskoj zbog kazne koju su navijači crno-belih zaradili u finišu prošle, a klub morao da odsluži na početku ove sezone, zbog čega lepoj igri, golovima i šansama nije imao ko da aplaudira osim trenera Sava Miloševića.

Na kraju, četvrta utakmica i četvrta pobeda crno-belih bez primljenog gola, uz četiri lopte u mreži gostiju kao konkretna pozivnica partizanovcima da u četvrtak ispune tribine: Partizan - Mačva 4:0 (2:0)!

Crno-beli su poveli u 19. minutu kada je 16-godišnji Filip Stevanović, tri večeri posle prvenca na međunarodnoj sceni, rutinski postigao i prvi seniorski pogodak za "Parni valjak" u Superligi!

Momak rođen 25. septembra 2002. u Užicu pojavio se na "drugoj stativi" posle idealnog centaršuta Aleksandra Lutovca sa desne strane i hladnokrvno poslao loptu glavom ispod Dušana Puletića. Ostaće upamćeno da je imao 16 godina, deset meseci i deset dana kada se upisao u knjigu strelaca za Partizan na prvenstvenim utakmicama.

Izvor: MN PRESS

Golovi, šanse, ali i povreda...

Nemanja R. Miletić uganuo je skočni zglob sredinom drugog poluvremena, zbog čega nije mogao da nastavi meč, pa je Milošević vratio Lutovca "unazad" na poziciju desnog beka, a na krilo poslao Zorana Tošića.

Mačvanski "rosoneri" drugi put su vadili loptu iz svoje mreže u 42. minutu, ovog puta posle akcije po suprotnom boku, odakle je Slobodan Urošević centrirao, a Ognjen Ožegović odličnom kretnjom obezbedio sebi zicer koji nije mogao da promaši. Bio je to prvi pogodak 26-godišnjaka iz Bosanske Gradiške od kada se vratio u klub sa pozajmice Arsenalu iz Tule, a 17. računajući i period od transfera iz Čukaričkog do odlska u Rusiju.

Četvorica novajlija za koje se Milošević odlučio zabeležila su po "poen" već posle 45 minuta igre: Lutovac i Urošević asistencije, Stevanović i Ožegović golove.

Kako je počelo drugo poluvreme, sedmi gol u crno-belom dresu, a prvi od 12. jula prošle godine i utakmice sa Rudarom iz Pljevalja, postigao je više puta otpisani Sejduba Suma. Novi-stari "plejmejker" Partizana lagano je pratio Ožegovićevu borbu sa čuvarima, u koju je prekasno pokušao da se umeša i golman Puletić, pa je lukav pas saigrača unazad samo plasirao u nebranjenu mrežu za 3:0 u 49. minutu.

Suma nije bio strelac na utakmicama Superlige od 13. decembra 2017. i "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom, završenog rezultatom 1:1.

Što nije uspeo protiv Velšana kao starter, Umar Sadik uspeo je kao rezervista večeras. Visoki Nigerijac i još jedan Miloševićev "džoker" sa klupe, Lazar Pavlović, odigrali su dve proste i efektne akcije u istom minutu. Prvu nije iskoristio Pavlović, drugu je u konačnih 4:0 pretvorio Sadik.

Akcije kod sva četiri gola pogledajte u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja.


Šapčani, koje sa klupe i ove sezone vodi bivši fudbaler crno-belih Darko Tešović, osvojili su bod u mečevima sa Vojvodinom (1:3) i Inđijom (2:2), a ove nedelje uveče pred kamerama TV Arenasport nisu ni zapretili favoritu, kojeg već u četvrtak uveče na istom mestu očekuje turska Malatija u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Milošević je u najavi duela sa "prijateljskim klubom" poručio ekipi da nema razlike u važnosti između utakmica u Superligi i Evropi, a da zaista misli tako pokazao je i relativno malim brojem izmena u postavi u odnosu na prethodni meč na međunarodnoj sceni. Tri večeri posle revanša sa Velšanima izostali su Rajko Brežančić, Đorđe Ivanović, Zoran Tošić i Umar Sadik, a šansu od starta dobili protagonosti kod prvog i drugog gola, Lutovac i Stevanović, odnosno Urošević i Ožegović.

U protokolu nije bilo Ivanovića kod domaćih, zbog kartona, odnosno Marka Jeremića i Nikole Kovačevića kod gostiju zbog povreda, dok je prvi Japanac u istoriji Partizana posmatrao nove saigrače iz VIP lože stadiona na kojem je predstavljen u nedelji za nama.

Takuma Asano mogao je da bude zadovoljan događajima na terenu, dok će za prve utiske o atmosferi i navijačima morati da sačeka još četiri dana.


Partizan: Stojković - N. R. Miletić (od 59. Tošić), Ostojić, S. Pavlović (od 61. L. Pavlović), Urošević - Zdjelar, Šćekić - Lutovac, Suma, Stevanović – Ožegović (od 79. Sadik).

Mačva: Puletić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić - Jovanović (od 86. Čermelj), Đoković (od 70. Vujasin), Adamović - Božić (od 65. Božić), Ašćerić, Milosavljević.

Meč je dobro vodio Bojan Nikolić iz Kragujevca.

Treće kolo Superlige počelo je u petak, remijem u Užicu, nastavljeno u subotu kada je Vojvodina zabeležila i treći trijumf, a završeno večeras, kada su se sastali i Spartak - Bačka, odnosno Čukarički - Radnik.

Iz minuta u minut:

90+1 - KRAJ!

90+1 - GOOOOL! Sadik za Lazara Pavlovića - nije uspelo. Lazar Pavlović za Sadika - jeste! Ponovili su akciju Partizanovi rezervisti, ovog puta po desnom boku, odakle je Nigerijac pogodio mrežu i momentalno osetio olakšanje zbog nekoliko neprijatnih promašaja u ulozi startera pre 72 sata protiv Velšana.


90 - Šansa! Sadik je "štiklom" sa polovine terena izbacio Lazara Pavlovića u šansu, ali mladi rezervista crno-belih nije uspeo efektno, spoljnim delom stopala, da plasira loptu pored Puletića.

79 - Da su navijači tu, verovatno bi aplauzom ispratili Ožegovića sa terena. Povratnik među crno-bele postigao je gol, asistirao, borio se, ulazio u šanse i na kraju ustupio mesto Sadiku.

65 - Milošević je napravio dve (Tošić umesto Miletića, Lazar Pavlović umesto Strahinje Pavlovića), a Tešović jednu izmenu (Marković umesto Božića), s tim da je trener crno-belih morao da izvede Miletića zbog uganuća skočnog zgloba, pa se Lutovac vratio pozadi na poziciju beka, a Tošić zaigrao na krilu.

52 - Šansa, ništa! Umalo crno-beli da postignu i četvrti pogodak, ali Stevanović nije uspeo da plasira loptu u gornji levi ugao Puletićevog gola. Gađao je iz neposredne blizine i prebacio.

49 - GOOOOL! Posle gola, borbeni Ožegović zabeležio je i asistenciju tako što je vukao i loptu i čuvara "na leđima" sve do gol-crte, a potom u padu uspeo da odigra nazad do Sume, kojem nije bilo teško da plasira loptu u nebranjenu mrežu. Posao mu je olakšao Puletić nerezonskim istrčavanjem prema Ožegoviću.


46 - Ekipe su zamenile strane, ali treneri nisu menjali igrače. Počelo je drugo poluvreme.

45+1 - Poluvreme. Mačva nije uputila udarac u okvir Stojkovićevog gola.

42 - GOOOOL! Crno-beli su uglavnom napadali po desnoj, ali su do drugog pogotka stigli posle akcije po levoj strani, koja je u velikoj meri ličila na onu iz 19. minuta. Jedina razlika je bila što je centaršut Uroševića išao na "prvu stativu", na kojoj je Ožegović bio jednako pribran i precizan kao njegov deset godina mlađi saigrač kod vodećeg gola.


40 - Kratak prekid zbog sudara Stevanovića i Tošića, u kojem je bek Mačve izvukao "deblji kraj", sudija Nikolić iskoristio je da igrače oba tima pošalje na osveženje kraj aut linije.

36 - Vođstvo Partizana nije nateralo goste da organizovanije i sa više igrača krenu prema Stojkoviću, pa je lopta i dalje uglavnom u posedu favorita, koji se najčešće odlučuje za proboj po desnom boku preko Lutovca.

19 - GOOOOL! Partizan vodi, a strelac je Stevanović. "Vunderkind" iz Užica pojavio se na "drugoj stativi" kod prodora Lutovca sa desne strane i hladnokrvno plasirao loptu ispod Puletića u mrežu za 1:0.


15 - Dok čekamo prve šanse, podsetimo se imena rivala koje bi crno-beli mogli da dobiju na sutrašnjem žrebu za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, koji će početi u 13.30.

12 - U prva tri duela od promocije Mačve u Superligu, Partizan je zabeležio tri ubedljive pobede ukupnom gol-razlikom 12:3, ali je u decembru prošle godine duel ova dva tima u Beogradu završen bez golova.

1 - Meč je počeo, domaćin u kompletno crnoj opremi napada prema južnoj, gosti koji su u belom okrenuti su ka severnoj tribini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC