• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks osjeti odlaske - samo remi u Grčkoj!

Autor mondo.rs

Prošlogodišnji polufinalisti najjačeg evropskog klupskog takmičenja mučili su se na gostovanju crno-bijelima, Azeri iznenadili Apoel na Kipru!

PAOK i Ajaks remizirali su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Solunu rezultatom 2:2.

Holanđani su bolje ušli u susret, od prvog minuta su pokazali da su sa razlogom favoriti i nije im trebalo mnogo vremena da dođu do prednosti.

Terensku inicijativu koju su imali materijalizovali su već u desetom minutu. Hakim Zijeh je iz prekida sa desnog boka ubacio loptu u šesnaesterac, svi igrači gostiju su je promašili, ali je vezista PAOK-a Dimitris Janulis poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Nakon toga, Amsterdamersi su napadali još neko vrijeme, da bi sredinom poluvremena domaći krenuli odlučnije i došli do svoje igre. Napadali su Grci, ređali opasne napade i "otjerali" protivnika u nervozu, pa su ubrzo došli i do izjednačenja.


Ajaksova odbrana je djelovala zbunjeno, pravili su dosta grešaka u tom periodu, a crno-bijeli su znali kako da ih iskoriste.

U 32. minutu PAOK je izveo dobru akciju, Janulis je dobio loptu unutar kaznenog prostora, vratio povratnu loptu na penal gdje je bio Čuba Akpom koji ju je bez većih problema poslao iza leđa Andrea Onane.

Gosti su bili "ošamućeni", minut poslije gola, Peter Bos je napravio prvu izmjenu, uveo Klasa-Jana Huntelara umjesto Kaspera Dolberga, a svega šest minuta nakon prvog gola Grci su postigli i drugi i potpuno preokrenuli rezultat.

Dijego Bisesvar je izveo prekid na sličan način poput Zijeha kod prvog pogotka na meču, najviši u šesnaestercu Ajaksa bio je Leo Matoš i donio prednost svom timu.

Do odmora su domaći nastavili sa ofanzivom, njihovi protivnici su djelovali smeteno, ali su sačuvali mrežu i drugih 45 minuta počeli na sasvim drugačiji način. Od samog starta drugog dijela igre ponovo su bili bolji rival, ređali opasne napade i prilike, a zatim poslije 12 minuta igre u nastavku i vratili utakmicu u egal.

Huntelar je bio strijelac komičnog gola, Holanđani su dugo opsjedali kazneni prostor protivnika da bi na kraju postigli pogodak tako što je PAOK-ov defanzivac napucao iskusnog napadača od kojeg se lopta odbila preko linije gola.

Nastavili su Bosovi izabranici sa napadima, ali nisu uspjeli da promijene rezultat, pa se u Amsterdam vraćaju samo sa prednošću golova u gostima.

Osjetilo se na gostima da im nedostaju igrači koji su napustili klub, ali se i primijetilo da mogu da se plasiraju u takmičenje u kojem su bili polufinalisti prošle godine, pogotovo ukoliko zadrže Donija van de Beka i Hakima Zijeha, koji su zajedno sa Dušanom Tadićem bili najbolji pojedinci utakmice u Solunu.

U drugom meču odigranom u isto vrijeme Karabag je iznenadio Apoel i slavio 2:1 na gostujućem terenu.

Taj susret je riješen u 15 minuta drugog poluvremena, Azeri su poveli preko Emrelija u 54. minutu, da bi konačan rezultat postavio Gej u 69, koji je minut ranije zamijenio upravo strijelca prvog gola. Domaći su uspjeli samo da smanje rezultat kada je Merkis u petom minutu nadoknade postigao gol nade za svoju ekipu. Andrija Pavlović je odigrao svih 90 minuta u dresu Kiprana, dok je Uroš Matić zamijenjen u 65. minutu utakmice.

Ova pobjeda je dobrano približila goste prolasku u plej-of fazu kvalifikacija, a naredni susreti ovih timova, kao i Ajaksa i PAOK-a, igraju se za tačno sedam dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC