• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković vratio Luku, Matiju...

Autor mondo.rs

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije saopštio prvi spisak igrača za mečeve u kvalifikacijama za EP protiv Portugala i Luksemburga. "Želimo da reprezentaciju približimo narodu i narod njoj", kaže Tumbaković.

 Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković - Spisak igrača za Portugal i Luksemburg Izvor: Mondo/Goran Sivački

Povratak otpisanih!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, kao i novi sportski direktor Saveza Vladimir Matijašević prethodnih nedelja obilazili su srpske fudbalere koji igraju u inostranstvu, uključujući Luku Miivojevića i Matiju Nastasića, koji su bili u klinču sa dosadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem.

Pale su i teške reči...

Po imenovanju za selektora, Tumbaković je rekao da su "svim igračima vrata reprezentacije otvorena". Time je već "namignuo" ka Milivojeviću i Nastasiću, ali i onima koji do sada nisu bili u prvom planu.

Ono što je nagovestio na svojoj "inauguraciji", Tumbaković je pretvorio u delo. Na spisku koji je podeljen novinarima uoči početka konferencije za medije u hotelu "Hilton" otkucana su i imena: Luka Milivojević i Matija Nastasić.


Na spisku nema velikih iznenađenja, očigledno je da Tumbaković nije želeo da eksperimentiše i da računa na "proverene" snage za kljulne utakmice u kvalifikacijama protiv Portugala (7. septembra u Beogradu) i 10. septembra u Luksemburgu. Pozvao je i Nemanju Radonjića koji nije u formi.

Zanimljivo, na spisku nema nijednog igrača Partizana (dvojica su iz Crvene zvezde - Marko Gobeljić i Milan Pavkov). A kako je na to odgovorio selektor Tumbaković, pročitajte u nastavku teksta.

Tumbaković je odgovarao i na pitanja u vezi sa atmosferom u ekipi, šansama (ističe kako Srbija kontroliše svoju situaciju), kako se suprostaviti Ronaldu i družini iz Portugala, a prokomentarisao je i igre Crvene zvezde i Partizana u evropskim kvalifikacijama, ocenivši da je Zvezda za sada ostavila bolji utisak.

Pročitaćete i zanimljiv odgovor na pitanje o tome da li sanja Kristijana Ronalda.

- EVO I SPISKA -

Izvor: MONDO/V. Sukdolak



"Osnovna ideja je da povratimo jedinstvo i zajedništvo. Model je da napravimo ekipu od najboljih igrača u srpskom fudbalu i da vratimo igrače koji su ispali. Želeli smo da porazgovaramo sa grupom igrača koja je mnogo veća od ovog spiska. E, sada da li ćemo vratiti harmoniju koju smo inali kod Antića i delom kod Mihajlovića. Želimo da reprezentaciju približimo narodu i narod njoj. Pokušaćemo da to uradimo u narednom periodu", rekao je Tumbaković.

Bilo je i pitanje za Marka Grujića i zašto i njega nema na spisku igrača. 

"Napravili smo listu prioriteta pa smo spisak od 60 igrača sveli na 30 i nešto, pa smo na kraju napravili ovu grupu igrača za prvi takmičarski deo. Marko Grujić je i po kvalitetu i po godinama neko ko treba da bude budućnost srpskog fudbala. Međutim, ovo je naše prvo okupljane i logično je da se opredelimo za grupu igrača koja je iskusnija i koja je duže tu. Grujić ima prostor i vreme ispred sebe. Ja sam ovde nepuna dva meseca i fizički nisam uspeo da sve te igrače obiđem. I on je na toj listi, ali nismo uspeli da fizički postignemo. Za Marka će biti vremena i prostora, treba da bude strpljiv i da kada zenit kvaliteta bude na najvišem nivou", odgovorio je Tumbaković.

Tumbaković, koji je bio uspešan trener Partizana, jedno vreme i njegov sportski direktor, zanimljivo, nije pozvao nijednog igrača iz "svog" kluba. Evo kako je na to odgovorio:

"Uvek sam se u karijeri trudio da budem maksimalno profesionalan i objektivan. Tako sam se ponašao i ovaj spisak je odraz toga. Da li u Pattizanu postoji poseban igrač koji zavređuje posebnu pažnju... ako bude takvog onda će ga i biti na spisku. Neću voditi računa ko je iz kog kluba. Moj cilj je da odgovorim zahtevu i ciljevima koji su pred mene postavljeni".

O predstojećim mečevima i šansama...

"Svaka utakmica je teška i delikatna. Iza nas su tri utakmice koje su bile različite. Imamo 15 bodova ispred nas, pet utakmica, mi kontrolišemo kompletnu situaciju i tako se ponašamo. Situacija nije lagana, ali probaćemo da ostvarimo ono što želimo".

Srbija će protiv Portugala  igrati 7. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije gostuje u Luksemburgu.

Na pitanje da li već sada sanja Kristijana Ronalda, odgovorio je: "Imam lepše snove, zašto bih sanjao Kristijana?".

Nastavio je: "Trudićemo se da ništa ne prepustimo slučaju, ni protiv Portugala, ni protiv Luksemburga. Pravimo plan za sve moguće opcije, šta ako mi povedemo, ako protivnik povede, ako je rezultat nerešen, negativan, kako da se ponašamo, kako da razmišljamo... Kroz proces treninga treba da izvede krajnji zaključak i da tu utakmicu dočekamo bez nepoznanica. A kako ćemo protiv Portugala? Videćemo".

Upitan čime bi bio zadovoljan u predstojećim mečevima, Tumbaković je odgovorio da svi u sali znaju odgovor.



sportski sektor FSS
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



Portparol FSS Miki Vuković saopštio je da je do sada prodato 10.000 ulaznica za utakmicu protiv Portugala online putem, a fizička prodaja, na blagajnama, najverovatnije počinje 2. septembra.

Na tabeli Grupe B, Ukrajina vodi sa 10 bodova iz četiri utakmice, Luksemburg je drugi sa 4 boda iz 4 utakmice, a Srbija takođe ima 4 boda iz tri utakmice. Portugal je u dva meča dva puta remizirao (protiv Srbije 1:1), dok je na poslednjem mestu Litvanija sa jednim bodom iz tri utakmice.

Tumbaković je na svojoj prvoj konferenciji rekao da će pokušati da u stručni štab dovede i Zorana Batu Mirkovića. Za sada ga nema...


"Bata ima svoj put i nećemo ga remetiti u tome. Ako bude odlučio da jednog dana bude deo ovog tima rado ćemo ga dočekati", rekao je Tumbaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC