• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Samo neka SVAKO doprinese POBJEDI

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" razgovarao je sa srpskim novinarima poslednji put pred selidbu u Vuhan, u četvrtak ujutru po lokalnom vremenu. Protiv Portorika u petak od 10.30 po našem.

 Đorđević: Samo neka SVAKO doprinese POBJEDI Izvor: MN PRESS

Kao što je uvijek bila praksa na velikim takmičenjima, Aleksandar Đorđević je poslije zvanične konferencije za novinare imao poseban brifing sa predstavnicima srpskih medija, na kome opširnije i opuštenije iznosi utiske o tek odigranoj utakmici.

On je konstatovao da se u igri Srbije "osjetila izuzetna važnost utakmice" i da su igrači osjetili da je to ono za šta su se spremali cijelo ljeto.

"Ove utakmice ne mogu da se igraju onako kako smo igrali prethodne dvije, nego na svaki poen i za svaku loptu i skok. Postojala je razlika u doprinosu nekih igrača na ovoj utakmici, u odnosu na starije i iskusnije, što je sasvim normalno. Mislim da će se za naredne mečeve individualno pripremiti bolje i biti opušteniji, jer jednostavno, sada dolaze utakmice... svaka sljedeća je 'ćao, zdravo'. Timski, mislim da možemo da budemo odbrambeno još bolji".



Selektor je ponovio da mu se nisu svidjele reakcije igrača na snažnu fizičku igru Italijana i naglasio da u tom smislu nisu potpuno ispoštovani njegovi zahtjevi i instrukcije iz pripreme za utakmicu.

Laki mečevi protiv Angole i Filipina mogli su da "uspavaju" aktuelne svjetske i olimpijske vicešampione, ali oni su iz "mišićne memorije" ipak izvukli ono što je bilo neophodno.

"Jako zahtjevni mečevi odigrani tokom priprema, protiv Litvanije, Francuske, Grčke, Turske, na kraju krajeva i Italije, pomogli su da danas dođemo do naših stvari i automatizama potrebnih za ovakve utakmice".

Iako Srbija nije odigrala vrhunski, pobjeda praktično nije dolazila u pitanje.

"Ne treba tražiti perfektne utakmice, jer mislim da će biti nemoguće odigrati ih. Biće sve teže i teže kako takmičenje odmiče. Protivnici su fantastični i niko ne treba da traži svoju savršenu igru, nego da ugradi jedan kamenčić kako bismo zajedno, polako, došli do jedne palate. Svaka dobra stvar je važna i mislim da igrači polako dolaze do toga - da nije bitno da li si zadovoljan samim sobom i da li će ocjene tvoje igre biti dobre, nego je samo bitno da daš doprinos pobjedi".

Srbija - Italija
Izvor: Youtube/FIBA

Đorđević je zadovoljan što je Vladimir Lučić poslije pauze mogao da provede na parketu značajnih 25 minuta, dok je Bogdana Bogdanovića i njegovih 36 minuta prokomentarisao sljedećom rečenicom:

"Oporavak uvijek ide lakše poslije dobro odigrane utakmice".

Dok čitate ove redove, srpski reprezentativci i stručni štab pokušavaju da "uhvate" malo sna pred put za Vuhan, gde će u petak i nedelju igrati utakmice druge faze Mundobasketa, protiv Portorika (10.30 po srednjeevropskom vremenu) i Španije.

"To nam je što nam je. U četvrtak se budimo u sedam sati, imaćemo dva sata sna manje od ekipa koje su igrale u Guangdžou, jer za Vuhan letimo sa tog aerodroma. Igramo protiv Portorika u petak u prvom terminu, što nije idealno, ali znamo šta nas čeka i za to smo se spremali. Trening je sutra uveče, a priprema za Portoriko će mnogo više biti kroz gledanje videa i druge analize, nego na terenu", naglasio je selektor da neće biti traženja izgovora.

Uvijek borbena ekipa sa arhipelaga u Karipskom moru, prvu fazu je završila sa skorom 2-1, kao i Italija, dok će Srbija i Španija u nastavak takmičenja prenijeti po 3-0.

Portorikanci su i Iran (83:81) i Tunis (67:64) pobijedili koševima nekoliko sekundi prije kraja.

"Poznajemo ih jako dobro. Imaju izuzetan karakter, dolaze iz fantastične zemlje, istorijski imaju pedigre 'ubica velikih'... Gubile su od njih i naše fantastične reprezentacije, gubili su i Amerikanci. Oni su ekipa sa mnogo ponosa i fizičke snage, karakteristična za njihovo podneblje. Igraju košarku sa mnogo napadačkog talenta, ne znaš kroz čije uši i odakle će da zveknu trojku ili posljednji šut. Tako su i došli do fenomenalnih pobjeda u dvije utakmice na SP",rekao je Đorđević na kraju zemljačkog razgovora u Fošanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC