• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Prosuli smo već dosta bodova

Autori mondo.ba Autori Agencije

"Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer dosta smo ih prosuli“, podsjetio je napadač "zmajeva" Edin Džeko pred kvalifikacione duele sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

Fudbalska reprezentacija BIH na zeničkom stadionu Bilino polje odrađuje posljednji trening pred sutrašnji meč 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Lihtenštajna (20.45 sati), u kojoj je pobjeda za bh. tim imperativ. 

Selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko, koji su o utakmici i protivniku govorili pred novinarima, istakli su da Lihtenštajn respektuju kao i svakog protivnika, ali da je plan upisati tri nova boda te otputovati na revanš meč protiv Jermenije (nedjelja, 8. septembra, 15.00).

"U ciklusu od ove dvije utakmice, možemo razmišljati samo o pobjedama pa da, onda, u oktobru dočekamo set-meč lopte protiv Finske i Grčke", rekao je Prosinečki, koji je najavio da bi, ako to rezultat bude dozvoljavao, sutra mogao odmoriti neke prvotimce te dati priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu.

"Nama su, sada, najvažniji bodovi, jer nemamo više prava na kiks. Nećemo bježati da smo favoriti i da moramo dobiti Lihtenštajn“, rekao je Prosinečki, koji je dodao da, ako uđu u utakmicu kako treba, neće biti problema da ispune cilj.

Na konstataciju da su puno bolji od Lihtenštajna, Džeko je kazao da je to istina, ali da treba upisati pobjedu.

"Mi smo puno kvalitetniji i od Finske, a na kraju smo izgubili. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna… Ali, prije svega, mi sutra moramo svi dati sve od sebe, ne razmišljajući o utakmici koja nam slijedi u Jermeniji. Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer dosta smo ih prosuli“, podsjetio je Džeko.

On dodaje kako bi im sutrašnja pobjeda dala dodatno samopuzdanje za meč u gostima protiv Armenije, gdje je pobjeda također imperativ.

Novinari su ga podsjetili da je u dosadašnjim mečevima protiv Lihtenštajna postigao šest golova, a Džeko je kazao da je tu informaciju saznao od jednog svog prijatelja i novinara.

"Od svakog se napadača očekuju golovi, a mi smo igrali dosta utakmica protiv Lihtenštajna. Nadam se da će i sutra biti neki gol, ali najvažnije je da mi pobijedimo“ , rekao je Džeko.

Grupa J

Parovi 5. kola:

Jermenija – Italija (18.00)

BiH – Lihtenštajn (20.45)

Finska – Grčka (20.45).

Tabela: Italija 12, Finska 9, Armenija 6, Grčka i BiH 4, Lihtenštajn 0 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC