• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Penzos" Janko predao "srećnom gubitniku" Damiru!

Autor mondo.ba

Najbolji teniser BiH, iako se nije kvalifikovao za nastup na ATP turniru iz serije 250 u ruskom Sankt Peterburgu, prošao je u drugo kolo kao "srećni gubitnik" nakon predaje Janka Tipsarevića.

Od novembra "penzioner" Janko Tipsarević je na startu ruskog turnira pružio snažan otpor Džumhuru, ali je pri rezultatu 1:1 u setovima 7:5, 3:6 i 3:1 u trećem, PREDAO meč zbog povrede.

Džumhur je tako izborio drugu rundu, gdje tenisera iz Sarajeva očekuje Kazahstanac Mihail Kukuškin (57. ATP), koji je u prvom kolu bio bolji Janika Sinera iz Italije (6:3, 7:6).

Damir, 88. reket planete, furiozno je ušao u prvi međusobni meč protiv Tipsarevića i poveo sa 4:0 uz dva osvojena "brejka", ali se srpski teniser, koji je najavio odlazak u penziju u novembru, ekspresno vratio i dva puta osvojio servis prvog reketa BiH za - 4:4.

Najbolji plasman Džumhur je ostvario u julu prošle godine kada je zauzimao 23. poziciju, dok je Tipsarević 2012. godine, bio osmi reket svijeta.

Do 12. gema obojica igrača su čuvala svoj servis, da bi tada Janko poklekao, a bh. teniser iskoristio prvu set-loptu na njegov servis za vođstvo 1:0 u setovima (7:5).

Već na startu drugog seta, Tipsarević, koji je trenutno 250. igrač na ATP listi, "brejknuo" je Sarajliju, koji mu se revanširao u četvrtom gemu (2:2), da bi potom u sedmom, iskusni Beograđanin uspio ponovo da oduzme servis teniseru iz BiH (4:3).

Prednost od jednog brejka, ne samo da je zadržao već uspio da još jednom oduzme Džumhurov servis za izjednačenje u setovima - 3:6.

Treći, odlučujući set počeo je novim brejkom Džumhura i to bez izgubljenog poena, a prednost je poslije brejk šanse Tipsarevića zadržao u četvrtom gemu (1:3). Tada je Janko odlučio da preda meč bh. teniseru.

Džumhur je kvalifikacijama u Rusiji prethodno odigrao dva meča, u prvom je pobijedio Rusa Aslana Karatseva sa 6:3, 7:6 (5), a u drugom bio poražen od Čeha Lukasa Rosola (145. ATP) nakon dva sata i 20 minuta igre sa 4:6, 7:6 (8), 6:4. 

Prije dvije godine je osvojio Sankt Peterburg, a prethodne sezone je igrao u četvrtfinalu, što znači da brani dosta bodova na ATP listi.

Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 1.25 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC