• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić o Vujakliji: Nije dobra statistika, ali...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Napadač Srđan Vujaklija najavljen je kao veliko pojačanje Borca, ali se na dosadašnjih devet utakmica samo jednom upisao u strijelce.

 Branislav Krunić o Srđanu Vujakliji Nije dobra statistika na devet utakmica jedan gol Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iskusni golgeter Srđan Vujaklija (31) sredinom jula postao je član banjalučkog Borca.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde na Gradskom stadionu predstavljen je kao veliko pojačanje, ali do sada u Premijer ligi BiH nije ostvario zapažen učinak.

Na devet nastupa postigao je samo jedan pogodak, i to u porazu od Slobode u Tuzli (1:3), dok je u duelu sa zeničkim Čelikom bio asistent.

Ipak, trener Borca Branislav Krunić ističe da očekuje da Vujaklija uskoro pronađe pravu formu i krene da trese protivničke mreže.

"Vujaklija je došao praktično sedam dana pred početak prvenstva. Uklapanje u tim i fizička sprema naravno da nisu bili na nivou koji smo očekivali, ni mi, ni on sam. To se primijetilo tada, ali sada već ulazi u formu i mogu reći da mnogo koristi ekipi, učestvuje u igri i doprinosi da ekipa stvori šanse. I sam ulazi u prilike, ali ih ne realizuje. Razlog toga može biti trenutna koncentracija, njegov kvalitet, ali očekujem da će u narednom periodu početi postizati golove, koji su nas prijeko potrebni", rekao je Krunić u najavi sutrašnjeg meča protiv Sarajeva na "Koševu".

Osim prvenca protiv Slobode, pri rezultatu 2:1 imao je jednu odličnu priliku da svom timu možda donese i bod, ali nije uspio da pogodi.

"Dva minuta prije kraja imao je situaciju koju je teže promašiti, nego postići gol. Rezultat bi bio neriješen i sve bi bilo drugačije. I na utakmici sa Širokim Brijegom, da je postigao gol, možda bismo sve okrenuli na našu stranu. Ali, to je fudbal. Ne možete realizovati sve šanse, ali za napadača na devet utakmica jedan gol nije dobra statistika. Očekujemo više pogodaka od njega", svjestan je Krunić da Vujaklija, bar za sada, nije opravdao očekivanja.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Priliku da to promijeni imaće već sutra, kada Borac gostuje aktuelnom šampionu i osvajaču Kupa BiH, Sarajevu.

"Kad nema pritisak, kad igra na strani, veća je mogućnost da dođe u šansu i postigne pogodak. Borac pred domaćom publikom igra pod pritiskom, to je evidentno. To nas ometa u nastojanjima da pružimo bolju igru i dolazimo do povoljnijih rezultata. Ali, to je normalno i igrači moraju da se priviknu. Igrači koji su došli u Borac, stigli su iz klubova u kojima nije bilo takvih pritisaka ni očekivanja. Potreban je određeni period da se priviknu", kaže Krunić.

Ipak, nije samo Vujaklija problem.

Ni ostali ofanzivci "crveno-plavih" nisu se proslavili, s obzirom da je Borac postigao samo devet golova u isto toliko mečeva. Od tih devet, vezista Stojan Vranješ upisao je čak pet.

"Brine nas efikasnost. Na treninzima u posljednjih 20 dana intenzivno radimo na realizaciji. Trudimo se da igrači koji se nađu u završnici imaju što više prilika da šutiraju, tako da nadamo se da ćemo kroz takvu vrstu treninga poboljšati realizaciju", naglasio je Krunić.

Borac je sa 12 bodova poslije devet odigranih kola u Premijer ligi BiH sedmoplasirani tim prvenstva sa skorom od po tri pobjede, remija i poraza, uz negativnu gol-razliku 9:12.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Napadac ko i sto je Krunic trener. Znaci nigdje veze

Ma ko si bre ti...

Uprava napolje

hm

Pitanje je malo retro. Vujaklija zaista igra sve bolje i bori se momak, ali šta je sa Mirićem i novopridošlim Volkovom to je već pitanje

Realno

Nebitno sad za njega ili bilo kojeg drugog igaca, ali ko je klasa klasa je. Nema tu treba mu uklapanje, forma i ostala cuda. Ko zna znanje za 3-4 utakmice od dolaska ce poeintirati. Sve ostalo su prazne price i izgovori. A čistom matematikom dolazimo da je ovom nesretniku prosjek u zadnjih 50 utakmica 0,24 gola po utakmici. Znaci treba mu 5 utakmica za jedan pogodak.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC