• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Breša zabila DVA gola, Juventus slavio 2:1!

Autor mondo.ba

Autogol Jona Čenselora inicirao je preokret Juventusa na debiju Marija Balotelija u dresu Breše. "Projektil“ Miralema Pjanića utišao Bentegodi!

Bez povrijeđenog Kristijana Ronalda i sa debitantom Adrijenom Rabiom šampion Italije slavio je rezultatom 2:1 na Bentegodiju, gdje je posljednji put, prije devet godina, osvojio samo bod.

Poslije toga Juventus je još jednom igrao sa Brešom i savladao ju 2:1 golovima Miloša Krasića i Alesandra Del Pjera, a onda je Breša ispala iz Serije A, u koju se vratila tek ovog ljeta.

Dve pobjede u prva četiri kola, prvi nastup Marija Balotelija bili su razlog za optimizam ekipe Eugenije Korinija pred duel sa „Starom damom“, ali osmostruki uzastopni šampion i bez Ronalda bio je preveliki zalogaj za domaće.

Istina, nisu ni oni imali mnogo respekta prema Juventusu pa je prvi loptu iz mreže vadio Vojćih Šćešni.  I to već u četvrtom minutu!

Nekadašnji fudbaler  "Stare dame“, Romulo dodao je do Alfreda Donarume, a napadač Breše snažnim udarcem "probušio“ ruke Šćešnog za svoj četvrti gol sezone – 1:0!

U odsustvu Kristijana Ronalda u prvom planu bio je argentinski tandem Iguain – Dibala, ali nijedan od njih nije uspio da se upiše u strijelce.

Velike zasluge za to pripadaju golmanu domaćih Jeseu Joronenu koji je početkom prvog i drugog poluvremena odbranio pokušaje Iguaina iz odličnih situacija.

Paolo Dibala imao je manje šansi, ali bio konkretniji od svog sunarodnika i upravo je on najzaslužniji za izjednačenje Juventusa, do kojeg je šampion Italije stigao, a da nije ni dirnuo loptu!

Dibala je prvo izborio korner, a potom izveo udarac iz ugla nakon kojeg je Joronen pokušao da boksuje loptu, a ona se od Čenselora odbila u gol za 1:1 u 40. minutu!

Finski golman donekle se iskupio za ovaj kiks fantastičnom reakcijom na gol liniji u 55. minutu, kada je spriječio pogodak Rabioa ne njegovom debiju u dresu Juventusa.

Ipak, Joronen ništa nije mogao u 63. minutu kada je došao dugo očekivani  preokret!

Dibala i Pjanić dugo su se dogovarali ko će izvesti slobodan udarac sa dvadesetak metara i izbor je pao na Argentinca koji je pogodio živi zid, međutim reprezentativac BIH "raspalio“ je po odbijenoj lopti i poslao ju u mrežu za potpuni preokret na Bentegodiju.

Breša je u nastavku pokušala da uzvrati, polažući velike nade u Marija Balotelija, međutim, kontraverzni  napadač nije uspio da se upiše u strijelce na svom debiju za Brešu,  iako je imao nekoliko dobrih prilika.

Strepio je Juventus do posljednjeg sudijskog zvižduka, ali je uprkos još jednom promašaju Iguaina u 94. minutu, kada je promašio cijelu loptu na petercu, uspio da stigne do trijumfa kojim je bar do sutra preuzeo vrh tabele.

Juventus ima bod više od Intera koji će u srijedu u derbiju kola dočekati Lacio.

U premijernom meču petog kola Serije A Verona i Udineze su nešto ranije podijelili bodove remiziravši bez golova.

Serija A, 5. kolo

Verona – Udineze 0:0

Breša – Juventus 1:2 (1:1)
/Donaruma 4 – Čenselor 40 autogol, Pjanić 63/

Srijeda

Roma - Atalanta 19.00
Fiorentina – Sampdorija 21.00
Đenova – Bolonja
Inter – Lacio
Napoli – Kaljari
Parma – Sasuolo
SPAL – Leće

Četvrtak

Torino – Milan 21.00

TABELA: Juventus (+1) 13, Inter 12, Napoli 9, Roma 8, Lacio 7, Atalanta 7, Bolonja 7, Sasuolo 6, Kaljari 6, Torino 6, Milan 6, Breša (+1) 6, Verona (+1) 5, Đenova 4, Udineze (+1) 4,Parma 3,  Parma 3, SPAL 3, Leće 3, Sampdorija 3, Fiorentina 2

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC