• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider pao, Zrinjski se približio, pobjeda Radnika

Autor mondo.ba

Tuzla siti doživjela tek drugi prvenstveni poraz, što je iskoristio Zrinjski i ubjedljivim trijumfom na "Tušnju" prišao na samo bod zaostatka. Dejan Maksimović sa dva gola vodio Radnik do pobjede protiv Čelika.

U prve tri utakmice 10. kola Premijer lige BiH, mostarski Zrinjski zabilježio je ubjedljiv gostujući trijumf 3:0 protiv Slobode, dok su pobjede rezultatom 2:1 ostvarili Radnik protiv Čelika, odnosno Velež protiv lidera prvenstva, ekipe Tuzla sitija.

Na krilima nekadašnjih fudbalera Slobode, Miljana Govedarice, Edina Rustemovića i Renata Gojkovića, Zrinjski je odigrao odličan meč u Tuzli, a nestvarno zvuči činjenica da Sloboda ni u osmom uzastopnom meču nije uspjela postići gol protiv "plemića".

Mostarci su imali prednost nakon prvog poluvremena.

U 41. minutu dosuđen je penal nakon što je Martelat srušio Govedaricu. Rustemović je preciznim udarcem, iako je Lakić pročitao gdje će šutirati, osigurao vođstvo Mostarcima.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, još jedan gol u mreži Tuzlaka. Čurjurić je odlično centrirao, a Gojković pogodio za 0:2.

Nakon asistencije kod drugog gola, Čurjurić se upisao i u strijelce, za visokih 0:3 u 65. minutu.

Do kraja susreta viđena je još jedna najstroža kazna, ali za domaće. Ali, Pršeš nije uspio da iskoristi pena. Brkić je odbranio. U nastavku akcije ponovo je pokušao Pršeš, ali sjajnom intervencijom Jakovljević je spasio svoj gol.

Ovim trijumfom Zrinjski se približio na bod Tuzla sitiju, koji je poražen na stadionu "Rođeni".

Vojo Ubiparip desetim prvenstvenim golom donio je prednost Tuzlacima u Mostaru protiv Veleža. Sesar je precizno odigrao za prvog strijelca lige, koji prizemnim udarcem sa 18 metara donosi prednost gostima.

Za samo četiri minuta, Velež je uspio da preokrene i dođe do veoma bitne pobjede.

Dobru igru Mostarci su krunisali u 67. minutu i preko Brandaa stigli do izjednačenja, da bi samo par trenutaka Brazilac još jednom pogodio, za potpuni preokret - 2:1.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sa dva gola (ukupno već šest ove sezone), Dejan Maksimović bio je najzaslužniji za trijumf Radnika protiv Čelika, za koji je jedini pogodak postigao Anel Dedić.

Sva tri pogotka viđena su u prvom dijelu meča, dok se u nastavku mreže nisu tresle. Najbliži golu bio je mladi prvotimac bijeljinskog tima Jovan Motika, koji je u finišu pogodio stativu.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sloboda - Zrinjski 0:3 (0:1)
/Rustemović 42 pen, Gojković 48, Čurjurić 65/

Radnik - Čelik 2:1 (2:1)
/Maksimović 2, 32 - Dedić 14/

Velež - Tuzla siti 2:1 (0:1)
/Brandao 67, 71 - Ubiparip 38/

Sarajevo - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Mladost (19.00)
Željezničar - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Tuzla siti 20, Zrinjski 19, Željezničar (-1) 19, Sarajevo (-1) 17, Radnik 15, Sloboda 12, Borac (-1) 12, Čelik 12, Velež 11, Široki Brijeg (-1) 8, Mladost (-1) 8, Zvijezda 09 (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC