• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ponosni smo što je Virdžil kapiten državnog tima"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

''On ima sjajnu ličnost, pa je i to jedan od razloga zašto je kapiten. On je primjer za reprezentaciju, ali i cijelu naciju'', rekao selektor Holandije Ronald Kuman

Ronald Kuman, selektor fudbalske reprezentacije Holandije, izrazio je ponos za kapitena ima zvijezdu Liverpula i najboljeg igrača Evrope u 2019. godini Virdžila van Dajka.

Kuman i Van Dajk su sarađivali jednu sezonu i u Sautemptonu, a upravo ga je holandski trener te 2015. godine kupio od Seltika za 13 miliona funti (oko 14,5 miliona evra).

Sjajni defanzivac potom je prešao u Liverpul s kojim je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, zahvaljujući čemu je ove godine proglašen za najboljeg fudbalera Evrope.

"On ima sjajnu ličnost, pa je i to jedan od razloga zašto je kapiten. On je primjer za reprezentaciju, ali i cijelu naciju. Zaista smo ponosni što ga imamo za kapitena u reprezentaciji. Osvajanje titule najboljeg evropskog igrača za njega je nevjerovatno dostignuće. Imao je veliku podršku ljudi iz Sautemptona. Imao je sjajnu podršku osoblja i navijača Liverpula. Prošle sezone su osvojili Ligu šampiona, stvarno dobro igraju i veoma su jaki", rekao je Kuman.

Holandska reprezentacija ostavila je težak period iza sebe. Naime, "lale" nisu uspjele da se kvalifikuju kako na Evropsko prvenstvo 2016. godie, tako ni Mundijal koji je održan prošle godine.

Međutim, dolaskom Kumana na klupu u februaru 2018. godine Holanđani ponovo izgledaju jako dobro. Plasirali su se u finale UEFA Lige nacija, a u kvalifikacijama su nedavnom pobjedom u gostima kod Njemačke rezultatom 4:2 stigli nadomak plasmana na EURO 2020.

Van Dajk je karijeru počeo u Groningenu, a zatim je preko Seltika i Sautemptona 2018. godine stigao u Liverpul.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 30 utakmica i postigao četiri gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC