• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Partizana u Kopru - Primorska slavila 68:56

Autor mondo.rs

Veoma slaba igra crno-bijelih i prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima.

Moralo je i to jednom da se dogodi!

Poslije serije pobjeda u pripremnom periodu, zatim 3-0 na ABA Superkupu i 2-0 u Evrokupu, poslije pobjede u Laktašima na startu regionalnog takmičenja, uslijedio je i prvi poraz izabranika Andree Trinkijerija.

Koban je bio novajlija u ABA ligi, tim Primorske, koji je u posljednjih petnaestak dana dva puta odmjerio snage sa Crvenom zvezdom i Partizanom i uspio da po jednom "uzme mjeru" i jednima i drugima.

Crno-bijeli su poslije preokreta slavili u polufinalu Superkupa, ali su se Jagodić Kuridža, Šiško i ekipa revanširali u 2. kolu ABA lige na svom parketu.

Primorska (1-1) - Partizan (1-1) 68:56 (22:14, 14:14, 20:11, 12:17)!

PRIMORSKA: Holt 7 (za dva 1/6, trojke 0/2), Heris 17 (trojke 4/10, 6sk), Čakarun, Barič, Kosi, Lazić, Marinković 6 (5sk, 3izg), Hodžić 10 (6sk, 2ukr), Jagodić Kuridža 11 (12sk, 3as, 3izg), Dimec 4, Šiško 13 (9as), Vončina.

PARTIZAN: Volden 8, Zagorac 10 (4sk), Pejdž 3, Gordić 9 (3sk, 4as), Parahovski 4 (3sk), Jaramaz 6 (3izg), Miletić, Veličković 3, Birčević 4, Janković 3, Peiners 6 (5sk, 3izg), Mozli (5sk, 2as).
Partizan je još jednom slabo počeo utakmicu, dozvolivši protivniku da pogodi prvih sedam šuteva iz igre! Na promašaj Primorske čekalo se do isteka petog minuta, kada je već na semaforu pisalo 18:9.

Povećala je Primorska na 22:9, a crno-beli tek onda zaigrali čvršće u odbrani i uhvatili priključak. Smanjili su u 15. minutu na 25:22, imali dva šuta za izjednačenje (promašili su ih Peiners i Volden), nakon čega je domaćin velikom borbenošću - iako ni njemu nije bog zna šta polazilo za rukom u napadu - uspio da se vrati na osam poena razlike.

Očekivala se reakcija početkom treće dionice, međutim, Primorska je bila previše čvrsta i dobro organizovana za crno-bijeli tim, u kome nije bilo nikoga ko bi poveo saigrače ka preokretu.

Poslije pet i po minuta bez postignutog poena, Partizan je pao na 52:34, a šta god bi se pozitivno desilo, poslužilo je samo kao lažna nada navijačima u dvorani "Bonifika" i armiji poklonika crno-bijele boje pred TV ekranima.

Predvođena snažnim Jagodićem Kuridžom, Primorska je dominirala u skoku (38:27, ofanzivni 10:8), godinama jednom od ključnih Partizanovih aduta, "grizla" je u odbrani, koristila šanse u tranziciji... Sa druge strane, Trinkijerijeva četa imala je mizernih sedam asistencija, u velikom kontrastu sa 15 izgubljenih lopti.

Kada je sve djelovalo izgubljeno, pri 60:42 sedam minuta prije kraja, pravo niotkuda pojavio se Nemanja Gordić i u naredna četiri minuta postigao devet poena, što je njegov kompletan napadački učinak na ovoj utakmici.

Smanjio je Partizan na 62:53 i dao sebi šansu da učini meč neizvjesnim, međutim izgubljene lopte Voldena i Peinersa, kao i promašena bacanja Zagorca i Gordića, bili su nedopustivi u situaciji kada je sve trebalo da se uradi savršeno.

Osvajač Kupa Koraća iz Ljubljane direktno iz Slovenije ide za Litvaniju, na okršaj sa Ritasom, dok ga u narednom kolu ABA lige čeka još jedno tradicionalno teško gostovanje, Mornaru u Baru!

Kako se kretao rezultat tokom utakmice pročitajte u izvještaju naših kolega na mondo.rs



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC