• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Zasluženo! Sad idemo u Grčku po tri boda!

Autor mondo.ba

"Znao sam da smo puno jača reprezentacija i prije prvog meča sa Finskom. Idemo muški u Grčku da uzmemo tri boda“, poručio Miralem Pjanić poslije pobjede 4:1 nad Finskom.

Reprezentacija BIH zadržala je šanse za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije ubjedljivom pobjedom 4:1 protiv Finske u Zenici.

Iako je selektor Robert Prosinečki „promiješao karte“ , njegova ekipa odigrala je odličan meč i zasluženo upisala ubjedljiv trijumf na Bilinom polju.

Junak "zmajeva“, ipak je bio Miralem pjanić koji je postigao dva pogotka.

"Svaka čast svim momcima i onima koji su počeli i onima koji su ušli. Zaslužili smo ovu pobjedu , od prve do zadnje minute vidjelo se da želimo ovu pobjedu i samo nas je to držalo u ovim kvalifikacijama. Nažalost  izgubili smo neke bodove, žao mi je što onu utakmicu protiv Finske nisam igrao, jer sam znao da smo puno jača reprezentacija. Idemo muški u Grčku i da tamo uzmemo tri boda“, rekao je Pjanić poslije meča i pohvalio „novajlije“ u ekip poput Kvržića, Kovačevića, Hodžića, Sarića....

"Svi momci su super igrali, dosta su zaslužni za ovu pbojedu. Ova reprezentacija treba te momke i večeras su pokazali da mogu biti od velikog značaja za reprezentaciju“.

Na pitanje da prokomentariše drugio pogodak kada je iz voleja pogodio mrežu Finske  rekao je kratko: "Sreća“, a potom se osvrnuo na svoju dobru partiju...

"Bio sam tri, četiri dana bolestan, nisam ni trenirao tri dana, samo posljednja dva. Plašio sam se kako će danas biti, ali zadovoljan sam prije svega jer smo pobijedili“, rekao je Pjanić.

Imao je Pjanić i jedan svoj prepoznatljiv slobodnjak, ali je Hradecki krajnjim naporom odbranio, a lopta se potom od prečke odbila u korner.

"Zamalo je ušla, malo je falilo, dobro je golman procijenio, ali nema veze“.

Veznjak Juventusa optimista je pred važno gostovanje „zmajeva“ u Grčkoj u utorak.

"Ako budemo ovako igrali u Grčkoj mislim da ćemo se vratiti sa tri boda“, zaključio je Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC