• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac bez "pola tima" u Bijeljini

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Premijerni meč u novoj sezoni protiv Mladosti iz Velike Obarske, stručni štab banjalučkog Borca na čelu sa Vinkom Marinovićem dočekuje s velikom glavoboljom. Pravo nastupa nema čak osam fudbalera!

 Borac bez "pola tima" u Bijeljini Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekspedicija banjalučkog Borca na megdan Mladosti iz Velike Obarske (subota, 17.30) najvjerovatnije će otputovati "osakaćena" za čak sedmoricu fudbalera, koji su pojačali crveno-plave ovog ljeta!

Naime, Ivan Kostić i Miloš Žeravica nisu na vrijeme dobili sertifikate iz FS Srbije, tako da oni sigurno neće biti među igračima koji će istrčati na Gradski stadion u Bijeljini u prvom kolu Premijer lige BiH.

Do samog polaska na put u Bijeljinu neće biti poznato da li će biti završene radne dozvole za još trojicu "novajlija", Srđana Bečelića, Tonija Jovića i Petra Ilića.

Aleksandar Subić nema pravo nastupa zbog isključenja na meču protiv Travnika na zatvaranju prošle sezone, a neće igrati ni u drugom kolu protiv Sarajeva, jer je kažnjen sa dvije utakmice neigranja.

Mihajlo Savanović "donio" je parne kartone iz Slobode (Mrkonjić Grad), dok je Stefan Savić povrijedio skočni zglob i on nije u konkurenciji za sutrašnji duel sa timom iz Velike Obarske.

Kadrovski problemi mnogo su uticali i na raspoloženje među fudbalerima i stručnim štabom Banjalučana, pa je šef stručnog štaba Vinko Marinović na pres konferenciji uoči meča protiv Mladosti bio izuzetno zabrinut.

RADINOVIĆ

Jedan od rijetkih fudbalera koji su ovog ljeta stigli na Gradski stadion, a ima pravo nastupa u prvom kolu, je mladi igrač sredine terena Uglješa Radinović (20). "Idemo u Bijeljinu da ostvarimo što bolji rezultat. Iskreno, novi sam u ovoj ligi, ne poznajem dovoljno klubove iz BiH, ali znam kakav kvalitet mi posjedujemo i vjerujem u našu ekipu. Idemo maksimalno motivisani, kako bi napravili dobru uvertiru pred drugo kolo i derbi sa Sarajevom pred našim navijačima", poručio je mladi Radinović.

Zabrinuto lice Vinka Marinovića
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević "Smatram da smo kvalitetno odradili pripreme i da smo spremni za novu sezonu. U Bijeljini nas očekuje susret protiv Mladosti, koja nas je prošle godine iznenadila na našem stadionu i sasvim zasluženo stigla do pobjede. Ne volim da pričam o nekoj osveti, ali nastojaćemo da popravimo utisak i dođemo do povoljnog rezultata. Imamo mnogo kadrovskih problema, ne mogu računati na čak osam fudbalera, što je veliki hendikep za nas. Bez obzira na sve, smatram da imamo ekipu koja može doći do pozitivnog rezultata", optimista je Marinović.

Marinović je pohvalio Mladost i istakao da njegove izabranike sutra očekuje izuzetno težak posao.

"Mladost je prošle sezone veoma dobro odigrala drugi dio prvenstva. I sada su tokom pripremnog perioda postizali dobre rezultate, tako da se radi o veoma ozbiljnom i kvalitetnom timu, koji sa klupe vodi iskusni stručnjak (Dušan Jevrić)", rekao je trener crveno-plavih.

Jedan od najiskunijih igrača Borca, golman Asmir Avdukić, nada se dobrom nastupu u Bijeljini.

"Očekuje nas duel sa ekipom koja u svojim redovima ima mnogo iskusnih igrača, što su pokazali i prošle godine. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da na otvaranju sezone dođemo do bodova, koji će nam dati krila za nastavak prvenstva, kako bi što prije stigli do mjesta u vrhu tabele. Ovo je jedna nova ekipa. Uprkos svim problemima, Borac je klub koji uvijek mora težiti najboljem i mi ćemo se potruditi da od starta krenemo sa pobjedama", poručio je iskusni čuvar mreže Borca.

Duel Mladosti i Borca igra se na Gradskom stadionu u Bijeljini u subotu od 17:30 časova, a pravdu će dijeliti Dragan Skakić iz Gradiške.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 1. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

subota, 2. avgust
SARAJEVO: Olimpik - Željezničar (17 časova)
MOSTAR: Velež - Drina (17:30)
BIJELJINA: Mladost - Borac (17:30)
TRAVNIK: Travnik - Sloboda (17:30)
ZENICA: Čelik - Vitez (17:30)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Zrinjski (17:30)

nedjelja, 3. avgust
SARAJEVO: Sarajevo - Zvijezda Gradačac (19)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Radnik (20:30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC