• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Červar: Zašto Banjaluka ne ulaže u rukomet?

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener skopskog Metalurga i nekadašnji selektor Hrvatske Lino Červar uputio otvorenu kritiku na račun odnosa prema rukometu u Banjaluci. Ulažite novac u RK Borac, a ne u nebitne projekte, poručio je on.

Proslavljeni rukometni trener u petak je sa ekipom Metalurga gostovao u Banjaluci gdje je poražen od Borca m:tel rezultatom 27:21, u okviru SEHA lige.

Uprkos porazu Červar je poslije utakmice bio prilično raspoložen, a o Banjaluci i Borcu govorio je sve najljepše.

"Drago mi je da vidim da je Borac u dizanju, to je dobro za rukomet, uvijek sam govorio da je Banjaluka hram rukometa. Malo je klubova na ovim prostorima koji su dali toliko olimpijaca i toliko važnih igrača. Mislim da ima tu igrača u Borcu koji mogu izrasti u dobre igrače, to je Janković, Vujnović, ima tu još dobrih momaka i vidio sam malo i rad u drugoj ekipi i da tu ima talenata", istakao je Červar, a odmah potom uputio otvorenu kritiku na račun onih koji bi trebalo da vode brigu o sportu.

"Prosto je nevjerovatno da se to u Banjaluci ne može prepoznati nego se finansiraju projekti koji nemaju budućnost".

Čovjek koji je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu olimpijsku medalju, titulu prvaka svijeta te po dva srebra sa evropskih i svjetskih prvenstava, u izjavi za MONDO osvrnuo se na trenutno stanje u hrvatskom rukometu. Poslije ispadanja "kauboja" u četvrtfinalu SP u Kataru, Goluža je smijenjen i za selektora je postavljen Željko Babić.

"Novom izborniku treba dati podršku. Svi mi želimo da hrvatska rukometna reprezentacija ostane svjetska velesila i da dođe u finale, već šest takmičenja nismo došli i očekujem da će to biti ubuduće. Startuje i Ivano Balić, moj igrač, kao koordinator umjesto Zorana Gobca i vidjećemo da li mladi koordinator može nadvisiti starijeg".

Osim Balića u rukometnoj reprezentaciji trebao bi raditi još jedan nekadašnji reprezentativac, Petar Metličić. On bi trebao biti pomoćnik selektoru Babiću, a u Hrvatskoj se nadaju da oni koji su im ranije donosili medalje sa velikih takmičenja kao igrači, sada to mogu vodeći reprezentaciju.

"Imaju veliki zadatak, uvjerenja smo da će to moći, ali neće biti lako. Želim im svu sreću", rekao je Červar.

On nije pretjerano impresioniran posljednjim Svjetskim prvenstvom, održanim u Kataru, ali ne samo zbog lošeg nastupa hrvatske reprezentacije.

"Nisam zadovoljan, opet je bila dominacija starih igrača, a to nije dobro. Trebamo nove glumce jer oni su interesantni, a da uvijek isti igraju to nije interesantno", zaključio je Červar.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko Mulalić

Zato što Laktaši ulažu u košarku.

BL-LB

@Mirko Mulalić Pući će i to!

ŠTO

Što ti ne gledaš svoja posla? Očigledno mnogo boli poraz u Banjoj Luci koji te je definitivno izbacio od Final six-a

BL

Svaka čast za izjavu!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC