• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Šajberovo kolo'' odgodilo finale Kupa Srpske!

Autor mondo.ba

Poslije u najmanju ruku rečeno čudnih dešavanja u posljednjem kolu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, Komitet za hitna pitanja FSRS odgodio dvomeč finala u kojem će igrati Rudar Prijedor i Krupa.

 ''Šajberovo kolo'' odgodilo finale Kupa Srpske! Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Da li će se i u Republici Srpskoj ponoviti famozna 1986. godina, kada su zbog namještanja rezultata u posljednjem kolu Prve Savezne lige nekadašnje SFRJ poništene i ponovo odigrane sve utakmice posljednjeg, tzv. Šajberovog kola?

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 26. kola Prve lige Republike Srpske na kojima je bilo mnogo diskutabilnih dešavanja, pa je Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) odlučio da odgodi dvomeč finala Kupa Republike Srpske.

Rudar Prijedor i Krupa trebali su utakmice za trofej igrati 10. i 13. juna u Prijedoru, odnosno Krupi na Vrbasu, ali su oni odgođeni do daljnjeg.

U utorak od 13 časova zakazana je hitna sjednica Takmičarske i Disciplinske komisije FSRS, Antikoruptivnog tijela i tužioca Saveza s ciljem utvrđivanja reguarnosti odigranih utakmica 26. kola Prve lige Republike Srpske.

Naime, u mečevima 26. kola Proleter je u Tesliću savladao prvoplasirani Rudar Prijedor 1:0 u meču na kojem su se domaćini borili za opstanak, a gosti za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligi BiH, dok je u Trebinju Leotar poražen od Podrinja takođe minimalnim rezultatom.

Tim iz Janje ovom pobjedom osigurao je opstanak, dok su Trebinjci ostali bez titule. Na "Policama" su svi bili okrenuti mislima na stadion "Radolinka", gdje su domaći navijači ubacivanjem baklji u teren napravili skoro dvadesetominutni prekid, pa je meč u Tesliću završen mnogo kasnije u odnosu na ostale.

Nije samo bila zanimljiva borba za prvo mjesto. Rezultatima u Tesliću i Trebinju ne mogu biti zadovoljni ni u Slobodi iz Mrkonjić Grada, koja je uprkos trijumfu u posljednjem kolu protiv Drine HE ispala iz prvoligaškog društva.

Iz Trebinja i Mrkonjić Grada su optužili Teslićane i Prijedorčane za namještanje meča, a konačnu odluku o susretima posljednjeg, 26. kola daće Fudbalski savez Republike Srpske.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dexia

Leotar optužuje Rudar da je namjerno izgubio? Pa Rudaru je trebao bod za ulazak u PL. I što Leotar ako već nije prodao utakmicu nije pobjedio i plasirao se u PL???

ANUNNAKI

Proleter je u drugom djelu sezone izgubio svega dve tri utakmice i nemojte valjat price svi klubovi u prvoj ligi Srpske imaju daleko bolji budzet i odkud klubu tolike pare da podmite sve klubove,jednostavno igraci su bolje igrali...

dik

Proleter je kupio utakmice u Sepku, u Gacku, itd. pre toga premirali Sutjesku za pobedu u Gacku, Podrinje je kupilo utakmicu u Trebinju za tricavih 10 000km.1.liga RS je korumpirana da nemoze biti gore,.Sloboda iz Mrkonjica je najveca zrtva u ovoj prici.Kazniti obe ekipe i ponoviti kompletno zadnje kolo, To je pravda.

FKP 1926

@dik Ko gubi ima pravo da se ljuti! NAPRIJED PROLETER!!!

FKP 1926

Proleter je najbolja ekipa u proljećnom dijelu sezone. Neka se pogleda tabela proljećnog dijela i sve će biti jasno. Proleter je zasluženo izborio opstanak! NAPRIJED PROLETER!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC