• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Da se pobijemo? Povučemo ekipu?

Autor mondo.rs

Trener Partizana uoči druge utakmice finala plej-ofa izjavio da je "sramotan" tretman njegove ekipe i kluba. "Lazić namerno povredio Milutinova".

 Vujošević: Da se pobijemo? Povučemo ekipu? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sezona se bliži kraju, Partizan gubi od Crvene zvezde Telekom u finalu plej-ofa domaće Superlige (0:1), a Duško Vujošević uveren je da ovih dana gledamo završni čin sveobuhvatnog scenarija, sračunatog da njegov tim izgubi primat u srpskoj košarci!

Strateg crno-belih ističe da je preduslove za to stvorila država, odnosno njeni lideri, ukinuvši Partizanu skoro sva sponzorstva, dok udarce na parketu "prljavim" potezima zadaju pojedini protivnički igrači, kojima je to omogućeno od strane sudija.

"U sportu ima vrlo malo slučajnih povreda i nije slučajno da se utakmice protiv Zvezde završavaju povredama naših igrača, obično onih glavnih, za koje nema prave zamene. Mislim da oni igraju tako prljavo, da to izaziva povrede. Poslednji primer je povreda Milutinova (u prvom meču finala - prim.aut), gde Lazić ulazi nogom pod igrača u skoku i ne dozvoljava mu da doskoči", rekao je Vujošević i podsetio na rvački zahvat Demarkusa Nelsona u prošlogodišnjem finalu.

"Ljudi tokom leta treba da odu na odmor, da igraju za reprezentaciju, a ne u gips. Način na koji crveno-beli igraju i šta im sudije tolerišu, to je sramota. Gledamo tuču kao na lokalnim izborima. Da li se tako dolazi do jedinstva u ovim teškim danima? Da li je to način postupanja prema klubu koji je 13 puta uzastopno šampion..."

Vujošević je rekao da mu tokom utakmice svakakve ideje prolaze kroz glavu.

"Šta treba da uradimo, da se pobijemo, da povučemo ekipu? Nisam pametan. Šta bi bilo kada bi se mi podmetali pod Bobana Marjanovića, koji ima povređen skočni zglob? Mada, bilo je pokušaja povređivanja strašno zaslužnog igrača za našu košarku, Vilijamsa, od strane Daloa", ironično se trener Partizana osvrnuo na žalbu kolege Dejana Radonjića u petak uveče.

Vujošević je istakao da sve ovo priča posle pažljivo odgledanog snimka prvog finalnog susreta.

"Greške koje smo pravili u jednom delu nisu izazvane ničim spornim. Jednostavno, pravljene su ili u nedostatku kvaliteta ili pod tenzijom. Zvezda je u tom meču stvarno imala svojih momenata, koji su za respekt. Međutim, tuča koja im se dopušta, a ne komentariše se, stvarno nije u redu".

"Oni na našim plejmejkerima menjaju dobre odbrambene igrače, koji pri prenosu lopte naprave tri faula, a eventualno četvrti im se svira. U kretnji bez lopte blizu koša, pri izlasku iz blokada, to su udarci, provokacije, laktovi u leđa prilikom skoka... Zvezda ima dobar atletski potencijal, vidi se da postoji red i disciplina, zna se šta napadaju, koja protivnikova slaba mesta... Ali, ovakav način borbe, prenesen iz drugih sfera života, koji će se preneti i na druge sfere, nije u redu".

"Zašto se pravi cirkus? Zar nije dovoljan cirkus kako je ova Crvena zvezda nastala, sa UPPR-om i drugim stvarima? Pare su osnova za postizanje rezultata, a nama je osim 800.000 evra iz bratske Rusije, sve oduzeto. Sad ni to nije dosta, nego mora da se obezbedi da (pitanje prvaka Srbije - prim. aut) bude rešeno u svakom slučaju".

Vujošević nije mogao da kaže da li će Milan Mačvan i Nikola Milutinov posle povreda u prvoj utakmici moći da igraju u ponedeljak.

"Još uvek je otvoreno to pitanje... Marjanović je stegao zube, pa igrao sa povredom skočnog zgloba. Očekujem da i moji igrači to urade. Ali, to je samo jedan deo priče. Drugi je da Lazić ulazi pod Milutinova, prouzrokuje njegovu povredu, pa potom ne dođe ni da ga pita kako je".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Taj covek verovatno misli da niko ne gleda tu kosarku pa moze da prodaje svoju mrznju kao cinjenice. U kosarci i uopste u sportu 99% povreda su slucajne. S tim se i sam suocio prosle godine kad mu je 3 igraca dozivelo povredu ligamenata kolena. Cim se toga ne seca znaci da to radi namerno jer je los covek ili je potpuno izlapeo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC