• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić ljut: Prodajmo igrače ili neka igraju!

"Od uprave ću tražiti da već u nedjelju proda neke igrače ili da kaže da ih neće prodati, jer ovako ne ide", poručio je trener Borca Vlado Jagodić poslije remija sa Mladosti DK na Gradskom stadionu.

 Vlado Jagodić o utakmici Borca i Mladosti Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u subotu odigrao razočaravajućih 1:1 sa Mladosti iz Doboj Kaknja. Razočaravajućih, ukoliko se uzme u obzir da je bio favorit protiv novajlije u Premijer ligi BiH, ali ne toliko razočaravajućih kada se uzmu u obzir prilike gostiju koji su u posljednjim trenucima meča mogli i do sva tri boda.

Trener Borca Vlado Jagodić poslije meča bio je vidno nezadovoljan i ljut na neke svoje igrače.

"Čestitam Mladosti na potpuno zasluženom bodu ovdje. Veoma sam razočaran igrom Borca večeras. Mnogi su mi se smijali kada sam prije nekoliko dana upozoravao da ovo neće biti nimalo laka utakmica, nisam to ja dozivao nesreću ili pričao neistine, već ono što jeste. Kako smo mogli večeras pobijediti tako smo mogli i glat izgubiti“, rekao je Jagodić, a potom ukazao na odsutnost pojedinih svojih igrača.

"Ali šta je stvarnost ove ekipe Borca? Kad polete samo malo nema ih nigdje. Od uprave ću u nedjelju tražiti da napokon proda neke igrače ili da kaže da ih neće prodati. Jer očigledno da ovo ne ide ovako. Želio sam njih i pohvaliti večeras, i uvijek pohvalim kada ide dobro, ali ovo što smo mi demonstrirali ovo nije fudbal koji igra Borac. Zašto su pojedini igrali sa ručnom kočnicom večeras to ću ja ustanoviti vrlo brzo. U svakom slučaju neću se družiti sa takvim. Razočaran sam, hvala publici iako sam očekivao više ljudi, ali kako smo igrali hvala i ovima što su došli. Ovako ako nastavimo igrati neće valjati", oštro je prokomentarisao Jagodić.

Na pitanje novinara da li je mislio prije svega na  Aleksandra Subića, o čijem odlasku se već dugo priča i koji je zaista pružio lošu partiju, te ko su oni koji su osim njega najviše podbacili Jagodić je odgovorio:

"Ne mogu ni na prste jedne ruke nabrojati ko je odigrao ono što sam tražio. Mislim da su svi ukupno, računajući i mene, večeras razočarali. Ne bih o imenima, to ste vi rekli za Subića, klupska politika je takva, mi nemamo od čega pa pokušavamo nešto uraditi, evo vidite šta radi Željezničar, šta radi Sarajevo. Ali dugo ovo traje, glave igrača nisu zrele za tako nešto. I zato je bolje da mi prije utakmice kaže ja ne mogu nego da odigra ovako kako je odigra. Ne bih o imenima, to je klupska politika, ja sam mnogo rizikovao kada sam prihvatio ovu mladu ekipu, ne bojim se raditi, ali želim ipak da se uzvrati na jedan korektan način".

Borcu slijedi duel protiv Slobode, a Jagodić je za ovaj meč najavio „rezove“.

"Imamo samo pet dana do Slobode, moramo se konsolidovati i izvući iz ove ekipe one igrače koji će dati maksimum a ne one koji igraju za neke gore koji ih gledaju“.

On je pohvalio ekipu Mladosti ističući da ovo sigurno neće biti njihovo jedino iznenađenje u ovoj sezoni.

"Mladosti sve najbolje u nastavku prvenstva želim, ova ekipa ima i glavu i rep, dobro je vođena i uvjeren sam da će mnogima pomrsiti račune. Mi smo mogli večeras prosuti i ovaj bod. Nismo izgubili i to je dobro u ovakvoj utakmici", rekao je Jagodić.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VB

Volim Borac, Aj Gazprom

Džontra

Subić najgori sinoć

Les

Nije mislio na Subarua, ali je u pravu za pojedine igrace,kako su odigrali sinoc! Naprijed Vlado,naprijed Borac.....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC