• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel za novi Zakon o sportu

Autor mondo.ba

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković podržao je inicijativu FK Borac o donošenju novog Zakona o sportu u Republici Srpskoj po hitnom postupku.

Branković smatra da je stanje u sportu izuzetno loše i da njegovo popravljanje nije moguće dok je na snazi aktuelni zakonski okvir.

"Zakon iz 2002. godine je staromodan i neupotrebljiv u ovom sistemu. Donošenjem novog zakona, sportska društva bi mogla prelaziti u akcionarska društva i mogao bi se obezbijediti ulaz novog privatnog kapitala u klubove. To bi osvježilo finansije samih klubova, bilo bi bolje poslovanje. Uprave bi se domaćinski odnosile prema novcu, a kontrola državnih para bi bila kvalitetnija nego sada kada ona praktično i ne postoji", izjavio je direktor "Velikana iz Gospodske" za banjalučki list "EuroBlic".

Podsjetimo, na Skupštini FK Borac je rečeno da je Nacrt novog zakona o sportu pripremljen, ali da se svjesno ne pušta u proceduru, što Branković smatra još više zabrinjavajućim jer upućuje na propuste u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, koje je nadležno za njegovo donošenje.

"Zaista ne znam kome je u interesu da se ovaj zakon ne donese, krajnje vrijeme je da se pusti u proceduru. Kroz javne rasprave bi se o Nacrtu zakona morali uključiti i stručnjaci. Ako treba i da se plate jer se kvalitetnim zakonskim rješenjem u sportu za dvije do tri godine može napraviti kvalitetan napredak", podvukao je Branković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC