• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska rukometašica preživljava pakao

Autor mondo.rs

Nije svaki inostrani angažman rešenje životnih i egzistencionalnih problema. O tome svedoči i slučaj srpske rukometašice Sare Garović.

 Sara Garovic deportovana iz Berlina Izvor: MONDO/Kurir
Izvor: MONDO/Kurir

Naša Sara Garović (21) otputovala je pre nešto manje od dve godine u Poljsku kao talentovana rukometašica i pojačanje Kožalina, a vratila se u Srbiju deportovana kao kriminalac.

To što je poljski klub pokušavao dve godine da je "drži na crno" i krije od vlasti, jednom je moralo da dođe na naplatu.

U razgovoru za "Kurir", mlada rukometašica ispričala je šta joj se sve događalo u Poljskoj i kako je tuđom voljom doživela da ima zabranu ulaska u Evropsku uniju, zbog čega već deset meseci ne može da igra.

"Došla sam u Kožalin početkom 2014. godine, dobila sam dobru ponudu i sve je delovalo kao dobra priča. Međutim, Poljaci su ubrzo počeli da me isplaćuju 'na ruke' i da me svaka tri meseca šalju u Beograd", počela je Sara priču.

Sari bilo ugroženo zdravlje...

Rukometašica je za "Kurir" ispričala i da se, kada se žalila na bolove u stomaku, u klubu dobijala odgovore "da joj nije ništa", a sve što je uspela da dobije od klupskih lekara je masaša u predelu stomaka, što je prema njenim rečima samo pogoršalo ozbiljnu situaciju u kojoj se nalazila, jer se ispostavilo da je imala vodenu cistu u stomaku.

"Dva puta su mi rekli da se zatvorim u stan i da ne dolazim na utakmice, jer će me možda i uhapsiti! Nisam imala radnu dozvolu, verovatno da klub ne bi plaćao porez", shvatila je Sara vremenom da su dokumenta koja je podnela prilikom transfera ostala "negde zaturena", i da to nije slučajno.

Kada je od trenera zatražila i dobila tri dana slobodno da otputuje u Beograd na svadbu, njen povratak u Poljsku završen je – deportacijom!

"Zaustavljena sam na aerodromu u Berlinu i deportovana u Srbiju. Kao da sam najgori kriminalac. Lupili su mi pečat i dobila sam trajnu zabranu ulaska u Evropsku uniju", rekla je bivša juniorska reprezentativka Srbije.

"Ništa od garderobe i ličnih stvari mi nisu vratili, kažu: 'Dođi i uzmi ih sama'. A, znaju za zabranu ulaska u EU koju sam zbog njih dobila. Pri tome, podelili su drugima moju kozmetiku i još neke stvari koje se nalaze u stanu", priča naša rukometašica, koja je na kraju i – suspendovana!

"Nisu odgovarali na pozive i poruke, a kada sam im zapretila tužbom, dobila sam odgovor da sam pod suspenzijom i da se vraćam u tim sledeće godine!? Nisam dobila odgovor na pitanje zašto sam suspendovana... Želim da se što pre završi ova agonija i da se vratim rukometu, naravno, u nekom drugom klubu", završila je priču naša rukometašica, čija je karijera za sada ostala zarobljena na terminalu berlinskog aerodroma.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC