• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za početak trke na Banj brdu!

Autor mondo.ba

Grand Prix Banjaluka 2016. posljednja je trka u svjetskom kalendaru koja je kvalifikaciona za Olimpijske igre u Riju ovog ljeta. Biće održana na banjalučkom Banj brdu u nedjelju.

U kalendaru svjetske biciklističke federacije - UCI (Union Cycliste Internacionale), brdska trka Grand Prix UCI XCO C2 koja se vozi na Banj brdu u Banjaluci u nedjelju, posljednja je trka u kojoj se mogu osvojiti kvalifikacioni bodovi za plasman na predstojeću ljetnju olimpijadu u brazilskom Riju.

Organizatori su povodom konferencije za novinare istakli da su sve pripremne aktivnosti završene kada je riječ o uređenju i obezbjeđenju staze, ali i kada je riječ o zvaničnim takmičarskim procedurama. Tako su se za trku prijavili mnogobrojni timovi čiji će se vozači boriti za kvalifikacione bodove za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u Brazilu.

Podsjećamo da takmičari dolaze iz nekoliko zemalja: Austrija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, a prošlogodišnji pobjednik je biciklista iz Izraela Išaj Rotem, dok je naš najbolji takmičar Aleksa Crnčević, član biciklističkog kluba "Summit" iz Banjaluke, koji je ove godine jedan od favorite, trku završio na 6. mjestu.

Jedan od favorita je i Goran Cerović iz Crne Gore, a tu je i Austrijanac Manfred Coger što daje još veći pedigre takmičenju u okviru XCO C2 Mount Bike Grand Prix Banjaluka.

Početak trke je zakazan za 13 časova, a prethodiće u 10 časova Family Konzum Happy Tour prvenstvena trka za takmičare od 7 do 15 godina, dok je za ove takmičare u 10 i 30 časova predviđeno i takmičenje u poligonu spretnosti pod nazivom Nektar Slalom Race. Istog dana sa početkom u 11 časova održaće se Grand Prix Škoda XCO liga i to za sljedeće kategorije: amateri, veterani, kadeti, juniori, žene.

Organizatori poručuju da će i vremenske prilike ići na ruku takmičarima jer je najavljen sunčan dan sa temperaturom do 27 stepeni celzijusa, što je idealna prilika da Banjalučani osim u atraktivnom biciklističkom takmičenju uživaju u ugodonom vikendu, a ujedno je ovo i poziv svim Banjalučanima da daju svoju podršku ovoj sportskoj manifestaciji.

UCI XCO C2 Mount Bike Grand Prix Banjaluka je nastavak biciklističkog proljeća u BiH jer će se održati mjesec dana nakon 10. Jubilarne biciklističke trke Beograd-Banjaluka koja je takođe bila kvalifikaciona za Rio 2016.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC