• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Sergej i Ćiro odveli Lacio u finale!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Lacija su finalisti Kopa Italije!

Nebesko-plavi su poslije 2:0 u prvom meču protiv Rome poraženi u revanšu gradskog derbija na "Olimpiku" - 3:2 (1:1), ali su prošli u dalje takmičenje i izborili šansu da se bore za trofej najmasovnijeg takmičenja na "Čizmi".

A tamo će ih čekati pobjednik drugog polufinalnog para između Napolija i Juventusa u srijedu uveče. Crno-bijeli su u prvom duelu slavili rezultatom 2:0, a u nedavnom prvenstvenom susretu je na stadionu "Sao Paolo" meč okončan remijem 1:1.

Najzaslužniji za prolazak Lacija u finale italijanskog Kupa bili su Sergej Milinković Savić i Ćiro Imobile, koji su bili strijelci na obje utakmice polufinala sa Romom.

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, prvi strijelac Rome sa 33 gola ove sezone u svim takmičenjima, nije imao svoje veče. U trećem minutu je propustio odličnu šansu, a u 31. minutu je zaradio žuti karton od sudije Nikole Ricolija. Na drugoj strani u Laciju, svih 90 minuta je odigrao defanzivac "zmajeva" Senad Lulić.

Izabranici Simonea Inzagija su dva puta vodili u utorak uveče na "Olimpiku", ali je Roma stizala "minus", da bi u finišu uspjela da izbori samo Pirovu pobjedu.

Sergej je načeo "vučicu" u 37. minutu nakon što je brazilski golman Alison odbranio udarac imobileu, a srpski fudbaler odbijenu loptu pospremio u praznu mrežu - 0:1.

Uspio je tim Lućana Spaletija da do odlaska na odmor stigne do izjednačanja pogotkom Stefana El Šarafija i zadrži nadu da može u nastavku da nadoknadi "minus" od tri gola.

Međutim, sve je bilo jasno nakon sjajne duge lopte Sergeja za Imobilea, koji je rutinski završio akciju mladog Srbina i otvorio vrata finala - 1:2.

Do kraja je Roma uspjela najprije da izjednači nakon što je mrežu Lacija pogodio Mohamed Salah nakon što je prethodno stativu pogodio El Šaravi, da bi u sudijskoj nadoknadi Egipćanin Salah postavio konačnih 3:2.

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC