• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kliker: Besplatna radionica programiranja za djecu

Autor mondo.ba

Prva po redu besplatna radionica i info veče Kliker škole programiranja za djecu, održaće se 10. jula u Qlab Coworking prostoru sa početkom u 17h.

Svi znamo da svaki roditelj želi svom djetetu perspektivnu, srećnu i sigurnu budućnost. I pored toga što danas riječ sigurnost zbog čestih turbulencija i promjena malo znači, postoji par industrija i zanimanja u kojima se ta perspektiva pruža u narednih nekoliko decenija u budućnosti.

Trenutno najatraktivnija industrija, sa ogromnom tendencijom rasta je svakako IT.

Da li biste voljeli da trenutno školstvo pruža priliku da vaša djeca uče zanimanja koja će ih pripremiti za budućnost? Da im stimuliše kreativnost i maštu?

Dobra stvar jeste, što se neke stvari u našem okruženju mijenjaju, ljudi postaju sve svjesniji koliko kaskamo za modernim svijetom i koliko je bitno da se oni najmlađi što ranije susretnu i budu spremni za rad sa alatima koji će im omogućiti kvalitetniji život. U Banjaluci ovakav pokretač je Kliker škola programiranja za djecu.

Banjalučki Kliker je nastao uz podršku Kliker centra iz Beograda kroz koji je do sad prošlo oko 700 polaznika. Za početak se organizuju dva kursa, na prvom će klinci od 7 do 10 godina kroz Scratch učiti kako se prave igrice i animacije, a oni stariji, od 11 do 13 godine će na drugom kursu u AppInventor okruženju praviti svoje prve aplikacije za mobilne telefone.

Sami kursevi počinju 24. jula, a u ponedjeljak, 10. jula svi ste pozvani na besplatnu radionicu i info veče na kojem ćete zajednom sa svojim najmlađima čuti detaljnije o funkcionisanju Klikera i samih kurseva. Broj mjesta na svakoj radionici je ograničen.

U Klikeru istču da jedva čekaju da se zajedno sa djecom upuste u avanturu stvaranja kreativnog okruženja koje će podstaknuti unapređivanje njihovih logičkih sposobnosti i timskog rada.

Ova tema je mnogima važna, ali nažalost nemamo dovoljan broj IT edukacija za najmlađe, stoga je veliko interesovanje za same kursve sasvim očekivano. Besplatna radionica i info veče, održaće se 10. jula u Qlab Coworking prostoru u Novoj varoši, sa početkom u 17 sati.

Prijave za info veče i kurseve su otvorene do popune mjesta, a vaše mjesto možete rezervisati na sajtu Klikera Banja Luka www.jsu.io/kliker na kojem vas čeka i više detalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS