• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin pred debi na SP: Imam malu tremu

Autor mondo.ba

Devetnaestogodišnji Banjalučanin Nikola Bjelajac debitovaće u petak ujutro na šampionatu svijeta u Budimpešti.

  Plivač Olimpa ima veliki potencijal, do sada je osvojio mnogo medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a učešće na Svjetskom prvenstvu za seniore kruna je dosadašnje karijere.

Već nekoliko dana se u Budimpešti priprema za trku na 50 metara slobodno, koja je na programu u petak ujutro od 09.30 časova.

Bjelajac je nedavno dva puta obarao rekord Bosne i Hercegovine na 50 slobodno i u dobroj formi dočekuje kvalifikacije s obzirom da je prvi bh. plivač koji je ostvario vrijeme ispod 23 sekunde.

U izjavi za "Glas Srpske" je izrazio nadu da bi u Mađarskoj mogao čak i brže od 22.84, a imaće paklenu konkurenciju u još 124 najbrža plivača svijeta.

"Nadam se da ću dobro plivati, jer imam malu tremu, a nije lako plivati kad vas gleda minimalno osam hiljada ljudi. Konkurencija na 50 slobodno je ujedno i najjača na takmičenju, ima više od stotinu plivača. U istoriji nikad nije bila jača konkurencija. Nadam se da ću biti u prvoj polovini, pogotovo jer sam jedan od najmlađih takmičara", rekao je Bjelajac banjalučkom listu.

Prema njegovim riječima, prezadovoljan je uslovima za treniranje i atmosferom u Budimpešti.

"Stvarno je predobro, pogotovo kad Mađari plivaju. Domaća publika bukvalno 'zapali' arenu. Nikad nisam vidio više navijača na plivanju, jer je arena kapaciteta 12.000 mjesta i puna je. Na rasplivavanju su svi plivači zajedno pa sam trenirao nekoliko puta u pruzi sa američkim reprezentativcima, kao i ruskim i francuskim".

Pored Bjelajca, na Svjetskom prvenstvu je već nastupio njegovo klupski kolega iz Olimpa Adi Mešetović, kao i Mostarka Amina Kajtaz. Mešetović je bio 40. na 50 metara delfin, dok je Kajtazova završila 29. na 100 delfin. Plivačica Veleža iz Mostara u petak će nastupati u kvalifikacijama na 50 delfin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC