Pezer: Iz inata sam ostvario cilj!

Autor:

Novi rekorder Bosne i Hercegovine u bacanju kugle Mesud Pezer, član Atletskog kluba Zenica, rekao je da se osjeća najbolje do sada u svojoj karijeri jer je ostvario svoj cilj - baciti kuglu više od 21 metar.

0
A- A A+

  Pezer je u subotu na Atletskom mitingu u Sokocu bacio kuglu 21.40 metara, što je puno više od dosadašnjeg rekorda 21.11 metara koji je 33 godine bio u vlasništvu Zlatana Saračevića.

Atletski reprezentativac BiH je dodao da zamjera nadležnim institucijama što nije mogao otići na pripreme u Švedsku, zbog Šengena.

"Zbog Šengena i nisam mogao da idem u Švedsku da treniram i da se sa svojim trenerom pripremam za Svjetsko prvenstvo u Londonu, ali taj neki inat je u meni proradio i pokazao sam da sam veliki sportista i čovjek, da sam postigao vrhunski rezultat nakon mukotrpnog rada i treniranja", rekao je Pezer novinarima na Sokocu.

Pezer je bio u dilemi da li da učestvuje na 17. Atletskom mitingu u Sokocu, ali je na kraju pobijedila nada da će biti najbolji i došao je na stadion "Bara", gdje su, kako kaže, uslovi, organizacija i ukupna atmosfera bili idealni, što je uticalo na njegov vrhunski rezultat.

Ostale vijesti