FOTO: Sportski ponos "Borika" i Banjaluke, 42. put

Turnir u malom fudbalu "Borik Nektar 2018" počinje 6. decembra, a prijave su već počele. Osvajača turnira očekuje nagrada od 12.000 KM, dok će finalisti pripasti 2.000 KM.

FOTO: Sportski ponos "Borika" i Banjaluke, 42. put Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Tradicionalni turnir u malom fudbalu "Borik Nektar 2018" ove godine biće organizovan 42. put.

Organizatori turnira, Javna ustanova Sportski centar "Borik", ističu da je već sada sve spremno za turnir i ne postoji prepreka za start nadmetanja.

NAGRADA "RANKO DRAGIČEVIĆ"

Od ove godine na turniru će biti dodjeljivana i jedna novu nagrada, i to za najboljeg sudiju, a jednoglasno je odlučeno da se ona zove "Ranko Dragičević", po proslavljenom banjalučkom arbitru, koji je preminuo u martu ove godine.

"Nastavljamo lijepu tradiciju koju smo započeli davne 1976. godine. U 'Boriku' su se smjenjivale generacije, dolazili su i odlazili radnici, mijenjali su se direktori, ali najvažnije je da turnir traje i nadam se da će i mlađe generacije nastaviti tu tradiciju, jer turnir u malom fudbalu je sportski ponos dvorane 'Borik', ali i grada Banjaluke", istakao je na današnjoj konferenciji za novinare Željko Tica, banjalučki sportski novinar i portparol JU SC "Borik".

Direktor JU SD "Borik" Manojla Zrnić osamnaesti put učestvuje u organizaciji turnira.

"TURNIR PRIJATELJA"

Ove godine biće organizovan 'Turnir prijatelja', u četvrtak, 16. novembra od 18:30. "Pozvani su Banjalučka pivara, a imamo dogovor da ih ove godine pobijedimo", kaže u šaljivom tonu Zrnić i nastavlja: "Tu će još biti ekipa 'Borik i prijatelji', FK Rekreativo, dok će četvrti tim činiti banjalučki sportski novinari."

"Zadovoljstvo je biti u ovom ambijentu. Sa sigurnošću možemo saopštiti da turnir može da počne. Da bi on počeo, trebalo je odraditi dosta toga, a mi smo se potrudili u proteklim mjesecima da ostvarimo kvalitetnu saradnju sa privrednim subjektima. Jedan od njih je Banjalučka pivara, svakako i najvažniji i vjerujem da će sve biti organizovano besprijekorno. Ove godine očekuju nas određene novine i promjene. Naš turnir je broj jedan u regionu, turnir koji ima najveću pojedinačnu nagradu, kao i ukupan budžet", poručio je Zrnić.

"Banjalučka pivara ove godine izdvaja 12.000 KM za prvo mjesto, te 2.000 za poraženog u finalu. To znači da u cjelosti pokriva nagradni fond. U finansijskom smislu ne postoji niti jedan razlog da odmah ne krenemo sa turnirom."

Uspješna saradnja sa Banjalučkom pivarom biće nastavljena i ubuduće, na obostrano zadovljstvo. Turnir već tri godine nosi naziv "Borik Nektar".

"JEDAN JE BORIK, JEDAN JE NEKTAR"

Sportsko druženje "Jedan je Borik, jedan je Nektar" biće održano treću godinu zaredom. "Nadamo se da ćemo tokom ovog druženja skrenuti pažnju i na druge prijatelje i zaslužne sportske radnike koji su direktno ili indirektno učestvovali u organizaciji svih dosadašnjih turnira. Podijelićemo i određena priznanja i nastojaćemo da nikoga ne zaboravimo", rekao je Zrnić.

"Ovo je poseban događaj za nas. Želim da se zahvalim našim prijateljima, SD 'Borik', na dugogodišnjoj saradnji. Trudimo se da zajedničkim snagamo promovišemo ovaj turnir, kao i sam sport. Želja nam je da promocija fudbala dobije na značaju. Potrudili smo se da nagrade budu na zavidnom nivou i sigurno ćemo nastaviti saradnju, kako bi iz godine u godinu turnir bio sve bolji", istakla je portparolka Pivare Milka Stanivuković.

Rukovodilac turnira Jovica Keserović pojasnio je tehničke stvari u vezi sa turnirom.

"Prijave za turnir već su počele, a ove i godine biće održan u pet kategorija: seniori, veterani, kadeti, pioniri i pjetlići. Kotizacije sa seniore su 200 KM, za vetereane, kadete i pionire 150 KM, a pjetliće 100 KM. Ove godine snizili smo kotizacije za najmanje, u želji da privučemo što više ekipa."

"Već smo govorili i o nagradnom fondu za seniore, dok će za ostale selekcije on biti 50 odsto od ukupno uplaćenih kotizacija. Dvije trećine pripašće osvajačima, a jedna finalisti. Ulaznice će koštati 2 KM za redovne turnirske dane, 3 KM polufinale, a finale 4 KM. Propusnica za sve turnirske dane košta 20 KM, dok pripadnice ljepšeg pola i djeca do sedam godina neće plaćati ulac", istakao je Keserović.

Tu je i jedna novina.

"Vratili smo veliki gol od četiri metra, po čemu je 'Borik' nekad bio poznat. Želja nam je da vidimo zanimljivije utakmice, pune lijepih golova i neizvjesnije mečeve", dodao je rukovodilac tunira.

Boris Rapudić promoter "Borik Nektar 2018", turnir u malom fudbalu Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Promoter ovogodišnjeg turnira je kapiten Borca Boris Raspudić.

"Čast je i privilegija biti promoter turnira u malom fudbalu u 'Boriku'. Dolazio sam ovdje igrati, ali i gledati utakmice i uvijek me vežu lijepe uspomene za rivalstvo kada su nastupali Glamoč, Voks i druge ekipe. Želja mi je da ponovo doživim taj osjećaj. Nadam se da će ove godine gledaoci uživati u fudbalskim predstavama", rekao je popularni Boka.

INFORMACIJE

Sve informacije o turniru možete dobiti na zvaničnoj internet stranici i Facebooku.

Prijave za turnir trajaće do 4. decembra. Dan kasnije na programu je žrijebanje grupa, a start turnira zakazan je za 6. decembra. Nadmetanja će trajati do početka januara, najvjerovatnije trećeg dana nove godine.

Podsjetimo, prošle godine u banjalučkom hramu sporta trijumfovala je ekipa Jankovići Gornji Vijačani.

Ostale vijesti