FK BORAC – ceh platio sportski direktor

Autor:

Promjene u FK Borac poslije poraza u derbiju. Trener ostaje, smijenjen sportski direktor.

FK BORAC – ceh platio sportski direktor Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Loši rezultati u prvenstvu i posebno poraz kod kuće 0:1 u derbiju protiv Željezničara izazvali su reakciju uprave banjalučkog Borca.

I dok nema nikakvih naznaka o odlasku trenera Zorana Milinkovića, kojem je nedavno pružena podrška na sjednici UO FK Borac, nekoliko promjena u upravi kluba.

Prvo je član UO FK Borac Vedran Pušić napustio klub, objasnivši da je jedan od razloga za takav potez ostanak Milinkovića na klupi crveno-plavih, a potom je saopštena još jedna promjena – smijenjen je sportski direktor.

Preciznije - uprava kluba ukinula je funkciju sportskog direktora koju je dosad obavljao Oliver Jandrić, a on će biti preraspoređen na drugo mjesto, ukoliko pristane na to.

Saopštenje Fudbalskog kluba Borac prenosimo u cjelosti:

"Nakon svih dešavanja od početka sezone, pa do posljednjeg prvenstvenog poraza od Željezničara u Banjaluci, Upravni odbor Fudbalskog Borac donio je odluku da ukine funkciju sportskog direktora, te da kompletan sportski sektor povjeri Igoru Jankoviću, dosadašnjem šefu omladinske škole. Na taj način u klubu je objedinjena funkcija koordinatora omladinske škole i sportskog direktora prvog tima.

Ovim potezom uprava je htjela da napravi promjene, odnosno da izvuče maksimum iz ekipe u narednom periodu.

Takođe, Janković će analizirati i rad stučnog štaba, o čemu će više biti riječi na predstojećoj konferenciji za novinare, koja će biti održana u srijedu u 12 časova.

Na istoj, novinarima će se obratiti direktor kluba Dejan Lukendić i sam novi koordinator sportskog sektora FK Borac Igor Janković.

Sa dosadašnjim sportskim direktorom Oliverom Jandrićem biće obavljen razgovor, te će on biti raspoređen po novoj sistematizaciji, ukoliko bude postignut dogovor“, saopšteno je iz Borca.

Tagovi:

Ostale vijesti