• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamšik stigao Maradonu, Napoli na vrhu!

Rutinskom pobjedom u Torinu ekipa Napolija vratila se na čelo Serije A. Hamšik izjednačio Maradonin rekord, Ljajić ušao, pa izašao.

Poraz Intera od Udinezea bio je prilika da se Napoli trijumfom u Torinu protiv ekipe Siniše Mihajlovića vrati na čelnu poziciju na tabeli.

Upravo to su i učinili Napolitanci!

Ekipa Mauricija Sarija sa 3:1 savladala je Torino u gostima i zauzela prvo mjesto na tabeli sa 42 osvojena boda, dva više od Intera i četiri od Juventusa koji ima utakmicu manje.

Siniša Mihajlović uspio je da ostane neporažen na prethodnih osam mečeva, ali je u subotu uveče sa klupe, na kojoj je ostavio i Adema Ljajića, posmatrao četvrti poraz svoje ekipe u sezoni.

Popularni “bikovi” poklekli su već u četvrtom minutu kada je Kulibali poslije kornera sa samo četiri metra glavom poslao loptu iza Sirigua.

Kulibali 1-0
Izvor: YouTube

Bio je to nagovještaj odličnog izdanja Napolija, koje je krunisano novim golom u 25 minutu. Žoržinjo je poslao dobar pas za Zjelinskog, a Poljak rutinski završava akciju pogotkom za 2:0.

Gol Zjelinski 2-0
Izvor: YouTube

Navijači Napolija od 1. oktobra i pogotka Marke Hamšika protiv Kaljarija čekali su njegov sljedeći pogodak kojim bi se izjednačio sa Dijegom Armandom Maradonom na vječnoj listi strelaca Napolija.

Iako se sam Hamšik nije opterećivao postizanjem 115. gola za Napoli i pred odlazak u Torino izjavio da će biti srećan ako se to desi, ali da ne razmišlja o tome jer “svakako ne može da nadmaši Maradonu, jer je on sa druge planete”, upravo na meču protiv Torina stigao je “vanzemaljca”.

Igrao se 30. minut kada se Žoržinjo ubacio u šesnaesterac i u trku primio loptu, a potom ubacio za Hamšika koji postiže svoj tek drugi pogodak ove sezone, ali pogodak kojim se izjednačio sa Maradonom.

Tri gola zaostatka nakon prvih 45 minuta natjerali su Mihajlovića da nešto mijenja, a prva promjena bilo je uvođenje Adema Ljajića, s kojim je “zakopao ratne sjekire”.

Njegovim ulaskom igra Torina je izgledala mnogo bolje, a upravo je Ljajić započeo akciju za pogodak Belotija kojim su domaći smanjili na 3:1.

Gol Beloti 3-1
Izvor: YouTube

Napadač Torina tako je konačno prekinuo golgeterski post dug skoro tri mjeseca.

Torino ipak nije mogao do iznenađenja protiv raspoloženog Napolija koji je imao još nekoliko dobrih šansi, među kojima su i dva gola Kaljehona koja su poništena zbog ofsajda.

Da je sve gotovo bilo je jasno deset minuta prije kraja kada je Torino ostao sa igračem manje, nakon što je Ljajić napustio teren. Srpski reprezentativac nije morao napolje zbog isključenja, već zbog povrede, a pošto je Mihajlović obavio tri izmjene domaći su morali da završe meč sa desetoricom.

Na drugoj strani Mauricio Sari iskoristio je posljednju izmjenu da odmori Hamšika i umjesto njega ušao je  Rog.

Kapiten Napolija tako će imati priliku da obori Maradonin rekord u Napulju. Ukoliko to ne učini u utorak na meču Kupa Italije protiv Udinezea, novu šansu imaće za sedam dana protiv Sampdorije.

Serija A, 17. kolo:


Inter - Udineze 1:3 (1:1)
/Ikardi 15, Lazanja 14, De Paul 60 penal, Barak 77/


Torino - Napoli 1:3 (0:3)
/Beloti 64 - Kulibali 4, Zjelinski 25, Hamšik 30/

Roma - Kaljari (20.45)

Nedjelja


Verona - Milan (12.30)
Bolonja - Juventus (15.00)
Krotone - Kjevo 
Fiorentina - Đenova
Sampdorija - Sasuolo
Benevento - SPAL (18.00)
Atalanta - Lacio (20.45)

Tabela: Napoli (+1) 42, Inter (+1) 40, Juventus 38, Roma (-1) 35, Lacio (-1) 32, Sampdorija (-1) 27, Milan 24, Atalanta 23, Torino (+1) 23, Fiorentina 22, Bolonja 21, Kjevo 21, Udineze 21, Kaljari 17, Sasuolo 14, Đenova 13, Krotone 12, SPAL 11, Verona 10, Benevento 1.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Katarina

Pozdrav za Ljajica....pozdrav od dragana iz Petlovace...Macva do smrti!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC