• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup Srpske u rukama Student Igokee!

Autor mondo.ba

Košarkaši Studenta Igokee osvojili su prvi trofej u Kupu Republike Srpske poslije prave drame i produžetka u finalu sa Mladosti u Mrkonjić Gradu!

 KK Student Igokea pobjednik Kupa RS u sezoni 2017/18 Izvor: MONDO

Izabranici Žarka Milakovića su u finalu u Mrkonjić Gradu savladali domaću Mladost rezultatom 84:94 (15:15, 24:10,17:24, 16:19, 12:22) i po prvi put podigli trofej namijenjen pobjedniku najmasovnijeg takmičenja Srpske.

Ekipa Gorana Sladojevića sve je spremila za treće uzastopno slavlje u Kupu Srpske, ali tako nisu mislili juniori Igokee, koji su u presudnim trenucima uspjeli da sačuvaju mirnoću i preko Aljoše Jankovića izbore produžetak (72:72), a potom u dodatnih pet minuta i da "prelome" utakmicu protiv mnogo iskusnijih Mrkonjićana!

U prvoj četvrtini igralo se u "egalu", međutim, u drugom periodu domaći košarkaši uspjeli su da steknu dvocifrenu prednost i na odmor odu sa rezultatom 39:29.

U trećem kvartalu mladi "igosi" su uspjeli da smanje razliku na pet pogodaka i zaprijete Mladosti, ali je sredinom četvrtine domaćin preko Stefana Mijovića napravio mini-seriju pogodaka i odbio sve napade.

Ipak, u finišu su Aleksandrovčani zahvaljujući odličnoj partiji Dalibora Ilića uspjeli da se potpuno vrate u meč (53:51), da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo sa prednošću Mrkonjićana od "plus tri" (56:53).

Student Igokea je u prvim minutama posljednjeg perioda uspjela i da preuzme vođstvo od četiri razlike "zakucavanjem" Ilića, međutim, tada je na scenu stupio sjajni Nikola Kočović i sa šest vezanih poena vratio prednost u korist Mladosti (67:61).

Milakovićev tim je zaostajao samo dva poen za Mladosti i imao oosljednji napad u kojem je kapiten Aleksandrovčana Aljoša Janković pogodio dvojku za izjednačenje i produžetak (72:72).

U dodatnih pet minuta, "igosi" su bili prisebniji i brzo poveli sa 10 razlike (82:72) što su uspjeli da sačuvaju do kraja za veliko slavlje i prvi osvojeni trofej u Kupu Srpske!

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Goste je do prvog pehara u finalu predvodio Dalibor Ilić sa 24 koševa, a dobru partiju pružili su Nemanja Nikolić sa tri poena manje, te Nemanja Živković sa 14 pogodaka. Aljoša Janković, Veljko Čečavac i Dušan Lakić su uknjižili po devet koševa.

U mrkonjićkom taboru najefikasniji je bio Nikola Kočović sa 27 poena, Stefan Mijović je postigao 21, a Sreten Knežević je ubacio 16 pogodaka. 

KUP RS: Trofej ostaje u Mrkonjić Gradu! (FOTO)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

TAKO JEEEEE....!!!! Svaka čast! Većina ovih momaka nema 18 godina, a osvojili su Kup Republike Srpske...ovo je vrijedno divljenja! Čestitke Igokei na vrhunskom radu sa mladima!

Igos

@Borik I svi su iz REPUBLIKE SRPSKE!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC