• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muris Varajić - gitarska magija u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Poznati bh. gitarista Muris Varajić održao je sinoć solistički koncert u banjalučkom Banskom dvoru.

Publika je dva sata upijala svaku odsviranu notu, a svirao je, pa možemo reći sve. Od nekoliko autorskih djela u prepoznatljivom stilu, poznatih starih svjetskih hitova, poput pjesama bendova Dire Straits, Pink Floyd, Deep Purple… pa do najljepših sevdalinki kao što su „Imam jednu želju“, “Žute dunje“ …

Vrlo emotivna bila je i njegova izvedba pjesme „Što te nema“ Jadranke Stojaković koju je odsvirao njoj u čast. Gost na Murisovom koncertu bio je banjalučki klavirista Arsen Čarkić koji je sa Murisom odsvirao nekoliko pjesama, a zatim napustio scenu kako bi Muris sam, magično kako je i počeo, završio svoj nastup.

Stojeće ovacije na kraju vratile su Murisa na bis, a za kraj ove magične večeri smo čuli Frenka Sinatru i "My Way" ali na Murisov način. Moramo priznati da Muris nije samo gitarski virtuoz nego i odlično pjeva.

Uvjerite se i sami!

Muris Varajić (1979) svoju solo karijeru započinje 2007. godine kada za inostrano tržište objavljuje instrumentalni album Let It Out. Album bilježi odlične kritike, a časopis Guitar Player u julu iste godine piše članak o njemu. Pobjednik je gitarističkog takmičenja Steve Vai Competition u Londonu 2008. godine. Kompozicija „Mojo Oro“ proglašena je najboljim etno instrumentalom na Just Plain folksradijskom festivalu u SAD. Dvije godine za redom 2008. i 2009. godine bio je finalista svjetskog takmičenja Guitar Idol koje se održavalo u Londonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop