• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftin poraz Srbije, sledi teži posao

Autor mondo.rs

Košarkaši Srbije ispustili su prednost u finišu meča protiv Nemačke, koja je serijom 13-0 nanela drugi poraz "orlovima" - 88:81.

Sve dobro što je ekipa Aleksandra Đorđevića uradila za 38 minuta utakmice poslednjeg kola prve faze kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini, prosula je u poslednja dva minuta.

Srbija - Nemačka 81:88 (23:21, 18:14, 19:21, 21:32) u prepunoj dvorani novosadskog SPENS-a.

Obe selekcije već su se bile plasirale u drugi krug kvalifikacija (kao i Gruzija pobedom nad Austrijom 98:73), ali ovaj meč jeste bio rezultatski važan, zbog broja bodova koji se prenose u narednu rundu takmičenja.

Nemačka je ranije u Frankfurtu dobila Srbiju 79:74 i očekivao se revanš. Sa kamatom.

Nošeni dobrom igrom centarskog tandema Boban Marjanović - Nikola Milutinov, "orlovi" su kontrolisali igru u većem delu meča, imali i solidnu prednost (u jednom trenutku +10), ali su dozvolili Nemcima da u poslednja dva minuta naprave seriju 13-0 (taćnije, serija 12-0 u poslednjih 67 sekundi!) i sa maksimalnim učinkom u Grupi G (6 pobeda), završe preliminarnu fazu kvalifikacija.

Osim Stevana Jelovca i Dragana Milosavljevića, spoljna linija Srbije je zakazala (pomenimo da je Vasilije Micić šutirao 0-12 iz igre!). Vidljivo je da u igri Srbije nedostaje plej, organizacija...

Srbija neće "putem svile" ka Kini, već težim putem, jer u drugom krugu kvalifikacija, koji počinje u septembru ide na Grčku, Estoniju, Izrael...

Sa druge strane, Denis Šruder je vukao Nemce (21 poen), uz veliku pomoć Robina Bencinga i Maksija Klebera (po 16 poena). Šruder je do poluvremena bio zaustavljen na samo 7 poena (u druigoj četvrtini samo dva oena i to oba sa penala), a onda je "poludeo" u nastavku i utišao je dupke punu dvoranu SPENS u Novom Sadu (7.125 gledalaca).

Nemci su odlično šutirali za tri poena (12 od 25), kao i slobodna bacanja 20/22. Srbija je pogodila samo 7 trojki iz 27 pokušaja, a sa linije penala bilo je čak 11 promašaja (20/31).

Saša Đorđević: Više niko da ne kaže NE Srbiji

SRBIJA: Stefan Peno 3, Ilija Đoković, Vasilije Micić 1, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Dejan Todorović 8, Marko Simonović 2, Stevan Jelovac 19, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Nikola Milutinov 16 i Boban Marjanović 22.

NEMAČKA: Saibu 4, Gifaj, Vojtman 2, Tada 6, Bencing 16, Doret, Šrude 21r, Akpinar 8, Bartel 7, Kleber 16, Timan 2, Cirbes 6.

TABELA: Nemačka 6-0, Srbija 4-2, Gruzija 2-4, Austrija 0-6.

Boban Marjanović: Ovo nam je za nauk





SPENS je bio prepun, a u publici je bila i NBA zvezda Nikola Jokić, koji je dobio ovacije. Tu su i Nenad Krstić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Ivan Paunić... košarkaška heroina Nataša Kovačević.



TOK UTAKMICE:

- prva četvrtina -

Nemci su brzo napravili tri faula, a Jelovac sa linije bacanja postiže prve poene na meču. Srpski tim potom je presekao napad Nemaca, a Nikola Milutinov povećava na 4-0. Usledila je potom i trojka Jelovca: 7-0 vodi Srbija!

- Prvi poeni Nemačke na meču, sa linije penala. I to posle gotovo tri minuta igre. Uzvraćaju Nemci trojkom. Sada je 7:5 za Srbiju.

- Trenutno je 9:8, nakon poena Srbije i nove trojke Nemaca. Dragan Milosavljević podiže na 11:8, a onda spektakl - "balon" Micića i zakucavanje MIlutinova. 14:10 za Srbiju.

PORUKA MILUTINOVA: "OVO JE MOJA KUĆA!" (POGLEDAJTE)



- Nova trojka nemačkog tima, za 14:13. Treća trojka "pancera"

- Jelovac ne da da se potpuno istopi prednost Srbije, pa onda "rampa" MIlutinova u odbrani. U napadu proigravanje Milosavljevića, a prvi centar srpskog tima Milutunov se nekako snašao i proturio loptu u obruč - 18:13.

- Trenutno je 18:18, plus dodatno bacanje za Šrudera. Nije pogodio, ostalo je nerešeno.

- Velika borba nekadašnjih saigrača iz Crvene zvezde Marjanovića i Cirbesa pod obručima. Faul nad srpskim gorostasom - precizan oba puta sa penala: 20:18.

- Pokušao je Šruder, nije bio precizan. U kontri, faul Marjanovića nad Cirbesom u napadu.

- Marjanović snažan pod obručem Nemaca, razgrnuo je sve oko sebe i zakucao - 22:18. Cirbs greši u napadu Nemačke (dupla lopta), a potom novi prekršaj nad Marjanovićem. Jedan od dva sa penala - 23:18. Ali, potom nova trojka Nemačke - 23:21. Nemci su u prvoj četvrtini šutirali trojke 5/7!

- druga četvrtina -



- Jelovac - druga trojka Srbije na meču! Prvi dvocifren igrač u srpskom timu. 26:21

- Dobra igra Srbije u odbrani, i potom najveća prednost Srbije na meču, 28:21. Micić je potom "prodao" loptu u napadu, pa je Saibu iz kontre kaznio nesmotrenost srpskog pleja - 28:23. Odmah drugi tajm-aut Saleta Đorđevića.

- Boban Marjanović je nezadrživ - njegov deveti poen. 30:23 za Srbiju.

- Ponovo Bobi Marjanović! Kao da nemačka odbrana ne postoji, sve rešava. 32:23 za Srbiju! Ali, Nemci pogađaju novu trojku! 32:26

- Šteta! Kakva pirueta Gagija Milosavljevića, koji je prošao dvojicu nemačkih igrača i u padu poslao loptu prema košu... i ušla je! Ali je ranije sviran faul.

- Asistencija Micića ka Milutinovu i osmi pogodak centra Srbije. Trenutno je 35:28.

- Vasa Micić na liniji penala, oba puta neprecizan.

- Milosavljević igra strašnu odbranu na najboljem nemačkom igrači Šruderu, ali mu je sviran faul. Šruder ne propušta priliku - oba poena sa linije slobodnih bacanja: 35:30. Ali, valja istaći da su ovo prvi poeni Šrudera u drugoj četvrtini, a prošlo je 7 minuta!

- Na drugoj strani Jelovac pogađa jedno od dva bacanja, 36:30.

- Nesportska lična greška na Milutunovu na 2:10 do kraja četvrtine. Posle poena Milutinova, trojka Pena! 41:32.

- Poslednji minut... Srbija je imala dva napada (Micić je krenuo ka obruču, iz driblinga šutirao i lopta je odskakutala, potom je uhvatio loptu i ponovo je šutirao, ali neprecizno).

- Čuvali smo Šrudera, ali je Bencing pogodio novu trojku! 41:35.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ



***REZIME POLUVREMENA: Dobra igra Srbije u odbrani, ali je Nemačka odlično šutirala za tri poena (7/14). "Orlove" je koštalo nešto slabije izvođenje slobodnih bacanja, inače bi razlika bila desetak poena. Srbiju sa po 11 poena predvode Boban Marjanović i Stevan Jelovac, Milutinov je dao 10. Robin Bencing je u nemačkom timu prvi strelac sa 8 poena, Šruder samo 7 (od toga samo dva poena u drugoj četvrtini).

 - treća četvrtina -

- "Blickrig" Nemaca i razlika Srbije se istipila, sada je samo +1 (41:40).

- Boban Marjanović prekida seriju Nemaca, 43:40, a potom skida loptu sa obruča koša Srbije i otvara kontru. Gagi Milosavljević oba puta precizan sa penala - 45:40.

- Na drugoj strani lepa akcija Nemaca, zakucavanje Klebera, uz faul Marjanovića. Kleber precizan i sa linije penala - 45:43.

- MIlosavljević nosi Srbiju u ovim trenucima, trojka! 48:43. Prati ga Marjanović, njegovih 15 poena, +7 za Srbiju (50:43).

- Dobra odbrana Srbije, probao je Milosavljević ponovo za tri... šteta!

- Šruder u prodoru, preko Milutinova i prvi nemački igrač sa dvocifrenim brojem poena. Na drugoj strani, koš i faul za Srbiju. 53:45.

- Nemci postižu vezanih 4 poena (Srbija je promašila u međuvremenu dva šuta za tri poena). 53:49

***Pozorišnu atmosferu u novosadskoj dvorani zamenilo je burno negodovanja igrača i trenera Srbije, ali i publike. Sudije su oduzele loptu Srbiji, smatrajući da je Todorović nagazio aut liniju. Pogrešile su...

- Nova trojka MIlosavljevića! Trenutno je 58:51.

- Požrtovana odbrana Pena i Simonovića urodila je plodom. Todorović je probao za tri, lopta je izašla iz koša, ali je tu Milutinov da iz odbojke poentira - 60:51. Bartel na drugoj strani 60:53.

- Neverovatno! Ponovo Bencing pogađa u samom finišu četvrtine, ponovo trojku! Kraj četvrtine>: 60:56. Svaki koš je bitan, Srbija juri +6.


- četvrta četrvrtina -

Nemci ponovo dobro otvaraju četvrtinu. Ponovo su blizu, 60:58.

- Nemci su prvi put bili u vođstvu (63:62), ali uzvraća Simonović 64:63. Ali, ponovo Nemci pogađaju trojku, Kleber! 66:64. Marjanović na drugoj strani postiže 17. poen - nerešeno je 66:66. Ne zadugo, Cuirbes je precizan, Nemci su na +2.

- Denis Šruder ponovo precizan sa penala i Nemačka je na +4 (70:66).

- Bobi Marjanović se poigrava, ubacuje kako stigne. Nemci pogađaju novu trojku!!! 73:68.

- Akcija Milosavljević - Marjanović, naš centar zakucava uz faul. Ali, nije bio precizan sa penala. 73:70.

- Trojka Dejana Todorovića iz ugla! 73:73

- Akcija Šrudera i Cirbesa, srećom nije prošlo, Cirbes je promašio zakucavanje. Ali, ide trojka Jelovca na drugoj strani, 79:75.

- Ali, Majk Cirbes utišava novosadsku publiku, koja se probudila - 73:75.

- Gotovo svaki napad Srbije ide na Marjanovića za koga Nemci nemaju rešenje. Faul nad njim - pogodio je jednom, uz skandiranje: "Bobi, Bobi". Njegovih 22 poena. 74:75

- Verovali ili ne, ali Nemci su konačno promašili trojku...

- Jelovac precizan sa linije slobodnih bacanja, 76:75 za Srbiju.

- Nije prošla akcija Šrudera i Cirbesa, nemačkom centru je ispala lopta pri pokušaju zakucavanja. Na drugoj strani minjatura Dejana Todorovića i pogađa za vođšstvo Srbije 79:75.

- Vasa Micić neće pričati svojoj deci o večerašnjoj utakmici, šutira iz igre 0-11.

- Poslednja dva minuta... Na semaforu je 81:76.

- UH! Todorović je probao za tri, Jelovac i Marjanović su se izborili za loptu pod košem, ali je Bobi napravio faul u napadu.

- Denis Šruder nepogrešiv sa penala - 81:78. Do kraja 67 sekundi. I nesportski faul Jelovca! Bespotreban potez srpskog igrača, koji je "uvalio" lakat Kleberu. On pogađa oba bacanja 81:80.

- Uh, NBA akcija Nemaca, Šruder iza leđa do Cirbesa, koji zakucava, Nemačka vodi 82:81. A bilo je +6...

- Marjanović je bio na košu, ali rampa Klebera. Denis Šruder pogađa na drugoj strani... Potom Micić greši.

- Faul nad Denisom Šruderom koji je pogodio oba bacanja. Nepogrešiv je 81:86... Kraj, 81:88.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC