• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea ostala savršena protiv Olimpije

Autor mondo.ba

"Igosi" su svoj teren protiv gostiju iz Ljubljane odbranili po osmi put u nizu u ABA ligi.

Sjajna košarkaška predstava u Laktašima!

Igokea i Olimpija su kombinovale 220 poena, a za nijansu bolju šutersku noć je imala domaća ekipa.

"Igose" su do treće pobjede u ABA ligi ove sezone standardno predvodili Tomislav Zubčić i Sava Lešić, a veliku pomoć centarskom tandemu su pružile novajlije Oliver Lafajet i Danilo Anđušić. Kada se tome doda i odlična partija Latavijusa Vilijamsa pobjeda domaćeg tima nije bila upitna.

Ipak, Žarka MIlakovića i dalje može da brine veliki broj primljenih poena i odličan procenat šuta iz igre Olimpije.

IGOKEA - OLIMPIJA 115:105 (39:25, 27:35, 23:20, 26:25)!

Prvu četvrtinu domaća ekipa je dobila sa 14 poena razlika, a odličnu rolu je tada pružio Zubčić koji je na kraju kvartala imao deset poena na svom kontu. Igosi su pogađali iz svih pozicija, a Olimpija nije mogla da se nosi sa "širinom" koju je domaćin imao u napadu.

Ipak, u drugoj četvrtini "momentum" je prešao na stranu Olimpije koja je uspjela da se vrati u meč prvenstveno odličnom igrom Skotija Rejnoldsa koji je sa "drugom" petorkom vratio "zmajčeke" na samo šest poena zaostatka na odlasku na odmor.

U drugom poluvremenu tempo nije pao, ali ni procenti šuta oba tima.

Igokea je iz igre šutirala 61,8 odsto, a Olimpija 49,3.

Zasluge za to u timu Igokee idu Savi Lešiću, Danilu Anđušiću i Oliveru Lafajetu koji su u trećem i četvrtom kvartalu preuzeli odgovornost i odličnim kombinacijama u "piku" i igri "dva na dva" dolazili do otvorenih šuteva i lakih poena.

Vrijedi spomenuti i odličnu partiju Latavijusa Vilijamsa koji je bio česta opcija za "lob" pas bekovima Igokee, ali i tu da u obruč pospremi promašaje svojih saigrača.

Olimpija je, osim prve četvrtine, pružila dosta borbeniju partiju nego u prethodnim duelima, ali je ipak zabilježila šesti vezani poraz, a osmi vezani u Laktašima gdje u sklopu ABA lige još čeka prvu pobjedu.

Igokea je večeras imala pet igrača sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Sava Lešić sa 21 poenom, Vilijams je postigao 20, Anđušić 16, a Zubčić i Lafajet po 15 poena.

U redovima Olimpije Skoti Rejnolds je postigao 21, Marko Simonović i Roko Badžim po 20, dok su dvocifreni još bili Jan Špan sa 13 poena, Aleksandar Lazić sa 11 i Miha Lapornik sa 10 poena.

ABA LIGA - 8. KOLO:

Igokea - Olimpija 115:105

ABA Liga 2018/19 highlights, Round 7: Igokea - Petrol Olimpija (16.11.2018)
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

u subotu

FMP - Cedevita 17.00
Crvena zvezda - Mornar 19.00

u nedjelju

Krka - Mega 17.00
Budućnost - Partizan 19.00

u ponedjeljak

Cibona - Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Igokea 3-5, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-6, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Krka 2-5.

IZ MINUTA U MINUT:

40' U toku je posljednji minut u Laktašima, Igokea ima 12 poena prednosti i na pragu je treće pobjede u ABA ligi ove sezone.

37' Vilijams drži domaćine u vođstvu sa pet vezanih poena, 108:96.

34' Igokea je došla do brojke od stotinu poena večeras, i to sa stilom. Anđušić baca alej-ap Vilijamsu koji zakucava sa dvije ruke. Lafajet postiže novu trojku, 103:88. Tajm aut Zoran Martić.

33' Plus 12 za Igokeu. Anđušić se sjajno "krije" iza bloka, dobija pravovremen pas od Lafajeta i pogađa trojku, 98:86. Tajm aut Olimpija.

31' Posljednji period poenima uz faul van balansa otvara Jan Špan. Poene razmjenjuju Adamović i Lapornik, 92:84.

-Treća četvrtina-

30' Odlična saradnja Lešić i Anđušića za nove poene Igokee, ali posljednju riječ u trećem kvartalu uz zvuk sirene ima Skoti Rejnolds koji pogađa novu trojku, 89:80.

28' Lešić u kontranapadu pravi "livadu" Anđušiću koji polaže loptu u obruč uz faul i koristi dodatno bacanje, 87:75.

27' Igokea gradi prednost poenima sa linije penala, ali i aktivnošću Lešića u ofanzivnom skoku, 84:75.

25' Trojku kao "trejler" postiže Anđušić i prekida seriju gostiju od 7:0, 79:71.

24' Prve poene iz igre za Olimpiju postiže Lazić, nakon kontranapada pogađa i Simonović, a samo nekoliko trenutaka kasnije i Lazić, 76:71. Tajm aut Igokea.

23' Zubčić se odlično otvara iz bloka nakon čeonog auta. Sjajni krilni centar je i dalje bez promašaja na utakmici, a postigao je već 17 poena. Trojku postiže i Lafajet, Igokea ide na 12 poena prednosti, 76:64. Olimpija za sada bez koša iz igre u drugom dijelu.

21' Drugo poluvrijeme poenima otvara Vilijams. Lorbek se probio pod koš i promašio polaganje, ali je Amerikanac bio tu da snažnim zakucavanjem pospremi loptu u obruč. Ubrzo nakon toga poeni Lafajeta, 70:60.

STRIJELCI:

IGOKEA: Lešić 16, Zubčić 14, Radivojević 2, Lafajet 5, Vilijams 13, Ilić 2, Anđušić 4, Rikić 5, Lorbek 7.

OLIMPIJA: Rejnolds 11, Špan 7, Lazić 4, Simonović 12, Lapornik 8, Begić 4, Badžim 12, Radulović 2.

-Poluvrijeme-

20' Najbolje poluvrijeme u ABA ligi ove sezone poenima završavaju Sava Lešić i Skoti Rejnolds koji pogađa trojku sa sedam metara uz zvuk sirene, 66:60.

20' Mladi Crnogorac Marko Simonović postiže trojku za Olimpiju na koju Žarko Milaković reaguje tajm autom, 64:57.

18' Odličan prodor Anđušića. Srpski košarkaš završava ulaz uprkos kontaktu sa Simonovićem, a Lorbek pogađa nakon koraka unazad, 63:52.

17' Novi poeni Vilijamsa, ovaj put nakon ofanzivnog skoka, 59:51.

16' Odličnu igru dva na dva Vilijams završava zakucavanjem nakon lob pasa Filipa Adamovića, 57:48.

16' Badžim pogađa uz faul Lorbeka i koristi dodatno bacanje. Rejnolds ulazi umjesto njega i Olimpija odmah veže šest poena odličnom igrom američkog plejmejkera, 53:46.

15' Prve poene u dresu Igokee postiže Danilo Anđušić sa linije penala, 51:38.

13' Miha Lapornik veže dvije trojke, 49:38. Tajm aut Žarko Milakovićč

12' Lafajet i Lešić dvocifrenu prednost. Serija Igokee 8:0, 47:32.

11' Serija Olimpije 5:0 na startu drugog kvartala, trojku postiže Badžim, a dva penala koristi Marko Simonović, 39:30.

-Prva četvrtina-

10' Sjajan potez Dalibora Ilića. Mladi košarkaš se odrazio iz srca reketa i sjajnim zakucavanjem sa jednom rukom završio fantastičnu prvu četvrtinu u Laktašima, jednu od najefikasnijih u ABA ligi ove sezone, 39:25.

9' Sjajna akcije Igokee. Milošević baca lob pas, a Robert Rikić strašnim zakucavanjem drma konstrukciju. Prve poene u novom klubu postiže Lafajet šutem sa distance, 35:22

8' Rikić pronalazi rupu u srcu reketa i polaže uz faul i korisiti dodatno bacanje, a Lafajet pronalazi Lešića koji pogađa za dva. Odlična igra Igokee u napadu, 31:17.

8' Rejnolds veže osam poena, ali Lešić sa penala i Vuk Radivojević nakon prodora pod koš drže Igokeu na razdaljini od devet poena, 26:17.

7' Skoti Rejnolds pogađa trojku, a potom pogađa težak šut sa jedne noge nakon ulaza i smanjuje zaostatak Olimpije na 10 poena, 22:12.

6' Debi u dresu Igokee bilježi Oliver Lafajet i već u prvom napadu pronalazi Savu Lešića koji lijepom minjaturom ispod koša postiže nove poene za Aleksandrovčane, 22:7. Novi tajm aut Zorana Martića.

5' Raspoloženi Zubčić ponovo pogađa, ovaj put preko Marvina Džonsa. Hrvat je već postigao deset poena bez promašaja iz igre, 20:7.

4' Seriju Igosa od 9:0 prekida Mirza Begić, ali Zubčić poenima, pa potom asistencijom za Vilijamsa koji zakucava nakon kontrapada, donosi domaćinima dvocifrenu prednost, 18:7

4' Nova trojka za Igokeu, treća iz tri pokušaja. Ovaj put Lorbek preko ruke Rebeca, 14:5.

2' Vilijams pogađa uz faul i koristi slobodno bacanje, a Zubčić veže dvije trojke i vodi Igokeu na šest poena prednosti, 11:5. Tajm aut Olimpija.

1' Prve poene na utakmici postiže Olimpija. ALeksandar Lazić pogađa trojku, a na drugoj strani nakon lijepe finte šute pogađa Domen Lorbek. Tri poena prednosti gostima vraća Rejnolds, 2:5.

STARTNE PETORKE

IGOKEA: Zubčić, Lorbek, Adamović, Ilić, Vilijams.
OLIMPIJA: Rejnolds, Lazić, Šamanić, Radulović, Rebec.

NAJAVA

Igokea i Olimpija imaju identičan omjer, pet poraza i dvije pobjede.

Aleksandrovčani su u prošlom kolu u Zagrebu parirali Cedeviti 30 minuta, ali su u posljednjem kvartalu potpuno potonuli, prvenstveno u odbrani, i primili čak 37 poena, a 100 ukupno, i na kraju doživjeli poraz od 20 poena razlike.

Petrol Olimpija je u nizu od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima. Kada se tome doda učinak od samo dvije pobjede u uvodnih sedam kola ABA lige jasno je da su svi "alarmi" u Ljubljani upaljeni pošto je na startu sezone kao cilj postavljeno četvrto mjesto, koje vodi u plej-of regionalnog takmičenja.

Da li će Olimpija po prvi put trijumfovati u Laktašima i prekinuti niz od pet poraza ili će Igokea ponovo savladati "zmajčeke" na svom terenu.

Ostanite uz MONDO pratićemo uživo dešavanja iz Laktaša.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

GOCA

Aj Olimpija.....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC