• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Blickrig" Bajera dovoljan za Šalke

Autor mondo.ba

"Apotekari" su za sedam minuta postigli dva gola protiv Šalkea, koja su im bila dovoljna za pobjedu u Gelzenkirhenu - 1:2 (1:2).

  Šalke ove sezone u Bundesligi plaća danak uspješnih nastupa u Ligi šampiona.

"Kraljevsko plavi" su osigurali plasman u osminu finala elitnog takmičenja, ali nisu imali mnogo sreće na žrijebu s obzirom da su za protivnika izvukli Mančester siti.

Ceh evropskih uspjeha tim Domenika Tedeska je platio u šampionatu Njemačke gdje već četvrti uzastopni meč nije osjetio slast pobjede i nalazi se na bod od zone ispadanja.

U srijedu uveče u Gelzenkirhenu u 16. kolu, bodove je odnio Bajer iz Leverkuzena, koji takođe zbog Evrope (u šesnaestini finala Lige Evrope će igrati protiv Krasnodara) nije na svom uobičajenom nivou u Bundesligi.

ŠALKE - LEVERKUZEN 1:2 (1:2)

Najprije je u 28. minutu Austrijanac srpskog porijekla Aleksandar Dragović doveo goste u vođstvo nakon što mu se lopta odbila od stative, da bi sedam minuta kasnije Lukas Alario "noseći na leđima" Matiju Nastasića, iz okreta pogodio mrežu "rudara".

Taj "blickrig" bio je dovoljan za šesti ovosezonski trijumf iako je Šalke uzvratio i smanjio već u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Nakon kornera Amerikanca Vestona Mekenija, pod prečku je loptu gostiju poslao drugi Amerikanac Hadži Rajt za nadu u preokret u nastavku meča na "Feltins Areni".

Ali, uprkos napadima, "rudari" nisu uspjeli da stvore stotpostotnu šansu osim u 72. minutu kada se "sam kao duh" ispred golmana Lukaša Hradeckog našao Jevgen Konopljanka i traljavo šutirao.

Navijači Šalkea su pred početak meča priredili fantastičnu atmosferu povodom komemoracije posljednjeg rudnika mrkog uglja "Prosper-Haniel" u rurskoj oblasti.

BUNDESLIGA - 16. KOLO:

Šalke - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:2)
/Rajt 45+2 - Dragović 28, Alario 35/

Bajern Minhen - RB Lajpcig (20.30)
Verder - Hofenhajm
Frajburg - Hanover
Majnc - Ajntraht

Igrano u utorak

Borusija Menhengladbah - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Azar 47, Plea 86/

Herta - Augzburg 2:2 (2:2)
/Leki 28, Duda 31 - Hintereger 8, Ku 39/

Volfsburg - Štutgart 2:0 (2:0)
/Gilavogi 24, Veghorst 44/

Fortuna - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Lukebakio 22, 56 - Alkaser 81/

TABELA: Borusija Dortmund (+1) 39, Borusija Menhengladbah (+1) 33, Bajern Mihnen 30, Lajpcig 28, Ajntraht 26, Volfsburg (+1) 25, Herta (+1) 24, Hofenhajm 23, Verder 21, Bajer Leverkuzen (+1) 21, Majnc 19, Frajburg 17, Augzburg (+1) 15, Šalke (+1) 15, Fortuna Diseldorf (+1) 15, Štutgart (+1) 14, Nirnberg (+1) 11, Hanover 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC