• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nastavlja put: Od petka - Zagreb

Autor mondo.rs

Nedugo posle dolaska iz Istanbula, ekipa Milana Tomića otputovala za glavni grad Hrvatske.

 Cibona - Crvena zvezda, najava ABA liga, 12. kolo Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts radno i dinamično završava 2018. godinu, a tako će početi i 2019.

Ekipa Milana Tomića od utorka do četvrtka boravila je u Istanbulu, gde je "stotkom" pobedila Galatasaraj i trijumfalno dočekala Top 16 fazu Evrokupa. Potom se na dan vratila u Beograd i u petak krenula za glavni grad Hrvatske, na meč protiv Cibone (subota, 17 časova, TV Arena sport).

Nakon jednog večernjeg treninga kod kuće, Milan Tomić poveo je ekipu ka Zagrebu u ranim jutarnjim satima.

"Očekuje nas meč protiv ekipe Cibone, koja je u dobroj formi. Pobedili su Budućnost prošle nedelje i ovoj utakmici moramo da priđemo sa maksimalnim oprezom prema kvalitetnom rivalu", izjavio je Zvezdin trener o "vukovima" iz dvorane "Dražen Petrović".

Zvezda dočekuje subotnji meč na čelu tabele, sa perfektnim skorom (11-0) posle prvog kruga na Jadranu. Sa druge strane, Cibona je trijumfom protiv branioca titule prošlog vikenda zauzela šestu poziciju (5-6).

"U pitanju je čvrsta, homogena ekipa, u kojoj se nalazi nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji znaju da preuzimaju odgovornost kada je potrebno. Zato, kao što uvek kažem, moramo da odigramo agresivno, da primenimo plan koji smo napravili u svlačionici i u pripremi utakmice, jer želimo da dođemo do još jedne pobede", dodao je Tomić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


Posle povratka Filipa Čovića i Marka Kešelja u tim, crveno-beli i dalje imaju problem sa manjim povredama. Mohamed Faje zbog tog problema je "preskočio" gostovanje Galatasaraju.

"Nekolicina igrača ima sitne povrede, pa ću o konačnom sastavu koji će igrati u Zagrebu odlučiti neposredno pred utakmicu", dodao je šef struke "jadranskog" lidera.

Crveno-beli za desetu u nizu

Cibona i Zvezda odigrali su 35 mečeva u ABA ligi. Srpski tim pobedio je 24 puta, a u Zagrebu je skor 9:7 u korist crveno-belih. Zvezda je trenutno u seriji od devet uzastopnih pobeda protiv nekadašnjeg šampiona Evrope, koji je poslednji put pobedio u polufinalu Fajnal-fora ABA lige 2014, kada je i osvojio titulu.

Zvezdin kapiten Branko Lazić istakao je nosioce igre zagrebačkog kluba kao veoma iskusne adute trenera Ivana Velića.

"Cibona je u dobrom trenutku, posebno nakon dve vezane pobede nad Krkom u Novom Mestu i ekipom Budućnosti u Zagrebu. Imaju iskusnog trenera, nekoliko mladih igrača, ali posebno onih iskusnijih koji su nosili ekipu protiv Budućnosti prošlog vikenda. Ljubičić, Markota, Rozić... Sve su to igrači koji odlično poznaju ABA ligu. Imaju, dakle, i puno iskustva, a ove godine predvode tim koji ima svoje ambicije".

"Imamo i mi svoje (ambicije). Prvi deo sezone u regionalnom takmičenju odradili smo bez greške i želimo tako i da nastavimo", naglasio je Lazić.

Posle povratka iz Hrvatske, Zvezda će se pripremati za veliki derbi protiv Budućnosti (nedelja, 30. decembar), a nekoliko dana nakon toga (sreda, 2. januar) počeće učešće u Top 16 fazi Evrokupa protiv Limoža u "Pioniru".

Biće to radna Nova godina za crveno-bele.

Parovi 12. kola ABA lige (svi prenosi na TV Arena sport)

u petak

Zadar - FMP 20.00

u subotu

Cibona - Zvezda 17.00
Partizan - Cedevita 19.00
Mega - Igokea 21.00

u nedelju

Mornar - Olimpija 17.00

u ponedeljak

Krka - Budućnost

Tabela: Zvezda 11-0, Budućnost 8-3, Cedevita 7-4, Mega 7-4, Partizan 6-5, Cibona 5-6, FMP 4-7, Zadar 4-7, Olimpija 4-7, Igokea 4-7, Mornar 3-8, Krka 3-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC