• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Izviđača: Borčevci, dajte da igramo rukomet

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener rukometaša Izviđača Mario Bjeliš smatra da Borac m:tel ima podjednake šanse da osvoji titulu u predstojećem finalu plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mario Bjeliš za MONDO pred finale RK Borac - RK Izviđač Izvor: MONDO

Aktuelni šampion BiH Izviđač iz Ljubuškog imaće priliku da odbrani trofej protiv banjalučkog Borca m:tel, koji je upravo protiv "skauta" u finalu stigao do pehara Kupa BiH.

LIČNA KARTA

Strateg "skauta" Mario Bjeliš u trenerskoj karijeri je još vodio Metković i Split, dok je kao rukometaš između ostalih nastupao za Metković, austrijski Bregenc i Pik Seged iz Mađarske. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1997. godine u italijanskom Bariju.

Biće to šansa za Ljubušake da se revanširaju Banjalučanima za taj neuspjeh, a na "vodenicu" hercegovačke ekipe ide i to što će se eventualna "majstorica" igrati u njihovoj dvorani.

Zato je Uprava banjalučkog kluba izrazila sumnje da tu i nisu baš "čista posla".

Međutim, trener Izviđača Mario Bjeliš u izjavi za MONDO je naglasio da to neće biti posebna prednost za njegove izabranike ukoliko se dođe do trećeg meča.

"Domaći teren u ovim finalnim utakmicama nije neka posebna prednost, što je pokazao finalni dvomeč u Kupu BiH. Mi smo izgubili u Ljubuškom, a remizirali u Banjaluci. Bez obzira gdje se igraju utakmice, šanse za osvajanje titule su procentualno 50:50", rekao je Bjeliš našem portalu.

Prema njegovim riječima, crveno-plavi iz Banjaluke imaju odličan tim.

"Borac m:tel u odnosu na nas ima mnogo više iskustva, veću širinu, veći izbor igrača u vanjskoj liniji i odličnog golmana Bojana Ljubišića, koji je u finalu Kupa BiH bio odličan. Sjajni su bili i naši golmani, pa ne mogu reći da je to presudilo. Čestitali smo Banjalučanima na osvojenom trofeju tada, a sada neka pobijedi bolji. Sve što mogu reći jeste da su tenzije bespotrebne", dodao je šef struke Ljubušaka.

O žalbi Sloge zbog semafora

"To je smijurija. Dobojlije su kako treba primljene u Ljubuškom i pošteno su izgubili utakmicu. Poslije se žale da nije radio semafor. Ako se rukomet svodi na taj semafor, onda stvarno nema smisla. Pa i nama je smetalo što nije radio, nije samo igračima Sloge".

Zbog propozicija i mjesta odigravanja eventualne treće utakmice podiglo se dosta bure u rukometnoj javnosti, a Bjeliš je mišljenja da za to Izviđač nije kriv.

"U Rukometnom savezu BiH se 20 godina dešavaju takve situacije da se ne zna prema propozicijama ko i kada igra. Zato, kažem, Banjalučani, dajte da igramo rukomet. Nije smak svijeta ako Izviđač ne bude šampion, niti ako to ne bude Borac. Dajte da smanjimo cirkus, da bude sve sportski i da svedemo cijeli problem na teren. Pa onda, neka pobijedi bolji", zaključio je Bjeliš.

Prvi meč finalne serije plej-ofa za rukometnog šampiona BiH između Borca m:tel i Izviđača igra se u subotu u 19 časova, a druga i eventualno treća utakmica u Ljubuškom 8. i 12. juna.

Mikić pred finale: Da pronosimo slavu Banjaluke...

Izviđač neće "Borik", finale definitivno u Kampusu

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Neka Banjalucani obrate paznju na napade Izvidjaca koji traju po 3,4 minuta.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC