• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejla Salihović u finalu Turnira za prijateljstvo

Autor mondo.ba

Igračica Škole fudbala Respekt predstavljaće BiH u finalu turnira u Madridu. Ambasadori BiH postavili Ginisov rekord.

Lejla Salihović, igračica Škole fudbala Respekt, predstavljaće BiH u finalu turnira Fudbal za prijateljstvo, koji se ove godine održava u Madridu.

Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz 57 zemalja, Lejla je sa svojom ekipom uspjela da se plasira u finale, koje se sutra igra na glavnom trgu u Madridu.

Za Lejlu, ali i cijelu delegaciju BiH u Madridu, ovo je veliki uspjeh i niko nije mogao da sakrije oduševljenje, a stigle su i čestitke iz regiona, s obzirom na to je da je BiH prvi put u finalu.

Inače, naša delegacija je učestvovala je i u obaranju Ginisovog rekorda. Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u istoriji ovog sporta do sada – pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije.

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu postavila svjetski rekord GUINESS WORLD RECORDS®.

Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banjaluke, Sarajeva, Teslića i GračaniceSlavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC