Vojvodić: Nisam iz Banjaluke, ali volim Borac!

Poslije 14 mjeseci na klupi Borca, Darko Vojvodić je u srijedu i zvanično napustio banjalučki klub. "Mislim da sam se ponašao kako treba da se ponaša trener Borca. Neko ko nije iz Banjaluke, ali neko ko voli Borac", kaže na oproštaju.

Vojvodić: Nisam iz Banjaluke, ali volim Borac! Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su pod vođstvom Darka Vojvodića najprije osigurali opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine prethodne sezone, a potom ispali zbog nedobijanja licence, da bi u narednoj superiorno osvojili titulu šampiona Republike Srpske i vratili se u bosanskohercegovačku elitu.

Ipak, u novoj sezoni 2019/20, Banjalučani će imati novog šefa struke, što je našem portalu nakon "krajiškog derbija" protiv prijedorskog Rudara (2:0) potvrdio i sam Vojvodić.

MONDO: Vojvodić više nije trener Borca!

"Apsolutno, ovo je posljednja utakmica Borca na kojoj sam bio", počeo je razgovor nekadašnji strateg fočanske Sutjeske, Proletera iz Teslića, zvorničke Drine, Slobode iz Tuzle, GOŠK-a, Slavije, Travnika i Sloge iz Siminog Hana, koja je u međuvremenu postala Tuzla siti.

"S Borcem sam dogovorio sporazumni raskid ugovora i želim da se zahvalim ljudima koji su mi omogućili da vodim jedan klub ove veličine. Svi znamo šta je Borac i šta predstavlja klub u kojem sam, kad pogledam unazad, jako kvalitetno radio i uradio kvalitetan posao. U ovom momentu to mogu reći s ponosom, obrazom i uzdignuta čela", dodao je sad već bivši trener crveno-plavih.

"Zahvaljujem se Darku Vojvodiću koji je bio uz klub kada je bilo najteže. Uz njega smo postigli sjajan rezultat i povratak u Premijer ligu BiH što nije bio lak posao, sav uloženi trud u protekloj sezoni bio je ipak i iscrpljujuć za njega. Period iza nas uzeo je svima nama mnogo energije, a njemu možda i najviše. Zbog toga smo i dogovorili sporazuman raskid ugovora", rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković u zvaničnom klupskom saopštenju.

Vojvodić je s klubom sa Gradskog stadiona prije pola godine produžio ugovor do ljeta 2020, a u proljećnem dijelu polusezone je ostvario povratak u Premijer ligu BiH, pa je za mnoge bilo iznenađenje zašto se odlučio da "digne sidro".

"To nije pitanje za mene. Ja sam radio pošteno i kvalitetno i nemam odgovor na to, ali moram reći da smo se rastali kao prijatelji i ostali u odličnim odnosima. Nemam nijednu zamjerku na ponašanje ljudi u Borcu od prvog dana do danas. Koji su motivi, o tome stvarno ne bih već bih govorio o svojim ličnim osjećanjima. Miješaju mi se ponos i tuga, ali ja sam čestit čovjek. Ono što sam uradio u Borcu je ogromno i to će ostati. Uzeo sam sve trenerske nagrade što se mogu osvojiti, što je isto pokazatelj mog rada. I u vašem izboru (Mondo portal), koji nije nimalo lak već izuzetno zahtjevan. Da ne govorim o 'Sportskom žurnalu', ali ostavimo to po strani. Borac će s drugim trenerom u Premijer ligu BiH i klubu želim sve najbolje. Zahvaljujem se svima u klubu što su mi omogućili da se osjećam kao kod kuće. Među njima ste i vi novinari, koji ste kvalitetno radili i s vama nisam imao nikakvih problema. Posebno bih se zahvalio navijačima, koji su mi pružili i pružaju podršku svih ovih dana. Mislim da sam se ponašao kako treba da se ponaša trener Borca. Neko ko nije iz Banjaluke, ali neko ko voli Borac".

Borac - Olimpija, prijateljska utakmica 2018, Darko Vojvodić Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Vojvodić je dodao da nema nikakve planove za dalju karijeru, niti je želio da govori o eventualnim spekulacijama o preuzimanju drugih premijerligaških ekipa.

"Želio bih da se zahvalim i gospodinu Slobodanu Starčeviću (trener Krupe), koji je izjavom na vašem portalu pokazao da je veliki gospodin i džentlmen, pa hajde da uvedemo pravilo da ne komentarišemo takve stvari. Da vam kažem pošteno, nikad u životu nisam imao 'plan B' niti sam imao nešto sigurno, a s drugim se kockao. Kad sam se kockao, onda sam igrao na 'nulu'. Nemam rezervnu varijantu, šta bude biće. Kad sam dolazio u Borac, njih 300 mi je reklo nemoj, ali imao sam poseban osjećaj i bio sam u pravu. Nadam se da će tako da bude i s nekim budućim klubom", zaključio je Vojvodić.

Ostale vijesti