• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Minimalac'' Ajntrahta, Kostiću falio samo gol!

Autor mondo.ba

Junak domaćeg sastava bio je defanzivac Martin Hintereger koji je poslije samo 36 sekundi zatresao mrežu rivala, kojem su tokom meča dva gola opravdano poništena zbog ofsajda. Sjajnu partiju je pružio Filip Kostić.

U dva dana premijernog bundesligaškog vikenda svjedočili smo postizanju dva pogotka u prvom minutu igre.

Juče je, naime, nakon samo 29 sekundi igre poentirao napadač Augzburga Florijan Niderlehner, što je, ipak, bio gol koji je samo ''razljutio'' tim iz Dortmunda koji je do kraja meča do vrha napunio mrežu gostiju.

Danas mu se revanširao austrijski defanzivac Ajntrahta Martin Hintereger, koji je u 36. sekundi iskoristio odličan centaršut Filipa Kostića sa lijeve strane, sjajno se snašavši na 7-8 metara od gola gostiju, što je, ispostavilo se na kraju, bilo dovoljno za premijernu ''trojku''.

Teško je živio Hofenhajm u prva 3-4 minuta, nisu znali izabranici Alfreda Šrojdera šta ih je snašlo jer su Hiterovi igrači za izuzetno kratko vrijeme mogli da ''ispišu'' i ubjedljivi rezultat na semaforu Komercbank Arene u Frankfurtu, ali je posljednja linija gostujućeg sastava na čelu sa Baumanom ipak uspjela da učini ono što nije kad ih je nadmudrio Hintereger.

Odličnu partiju u prvih 45 minuta Filip Kostić je mogao da kruniše pogotkom u dva navrata – prvo nije urodila plodom saradnja sa Rebićem u 29. minutu, a još bliže ispisu svog imena na listi strijelaca bio je osam minuta kasnije, kad je sjajno istrčao kontranapad, ''riješio'' se Poša poslije jednog duela ali se lopti na putu ka mreži ispriječio dobro postavljeni Oliver Bauman, koji je već pet godina čuvar mreže Hofenhajma.

Iako su prvi put pokazali znake života u 14. minutu, kada Lukas Rup nije iskoristio asistenciju Bebua, fudbaleri Hofehnajma su terensku ravnotežu uspostavili u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, kada su postigli i pogodak preko mladog Denisa Gajgera, ali je 35-godišnji arbitar Danijel Zibert poslije konsultacije sa VAR tehnologijom poništio gol jer se prilikom Gajgerovog udarca pomenuti Rup nalazio u ofsajdu.

Ekipa iz Frankfurta ponovo je, na startu drugog poluvremena, preuzela kontrolu i u 4-5 navrata u prvih 10 minuta stavila na muke odbranu Hofenhajma, a sve je moglo da bude zaključeno petnaestak minuta prije kraja da je Mijat Gaćinović na desnoj strani stigao do jedne lopte koju mu je poslije još jednog odličnog trka sa suprotne strane uputio možda i najbolji pojedinac u dresu Ajntrahta Filip Kostić.

''Oglasio'' se u nekoliko navrata i Hofenhajm, koji je izjednačujućem pogotku najbliže bio prvo u 69. minutu, kada su defanziva i golman Trap dobro odreagovali na jedan ubačaj sa lijeve strane, te u drugom minutu nadoknade, kad je reprezentativac Alžira Išak Belfodil za korak bio brži od posljednje linije domaćina, pa mu je postignuti gol opravdano poništen.

Premijernu rundu Bundeslige zaključiće Union Berlin, koji se prošle sezone kroz baraž protiv Štutgarta domogao istorijskog nastupa u eliti, i Red Bul Lajpcig.

BUNDESLIGA – 1. kolo

Ajntraht – Hofenhajm 1:0
/Hintereger 1/

Union Berlin – Lajpcig (18.00)

Subota

Bajer L. – Paderborn 3:2 (2:2)
/Bejli 10, Haverc 19, Foland 69 – Mihel 15, Mamba 25/

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (1:1)
/Alkaser 3, 59, Sančo 51, Rojs 57, Brandt 82  – Niderlehner 1/

Volfsburg – Keln 2:1 (1:0)
/Arnold 16, Veghorst 60 – Terode 90+1/

Verder - Fortuna Diseldorf 1:3 (0:1)
/Egeštajn 47 - Henings 36, Karaman 52, Ajhan 64/

Frajburg – Majnc 3:0 (0:0)
/Koler 81, Šmid 83, Valšmit 87/

Borusija Menhengladbah - Šalke 0:0

Igrano u petak

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

TABELA: Borusija (D) 3, Frajburg 3, Fortuna 3, Bajer L. 3, Volfsburg 3, Ajntraht 3, Bajern 1, Herta 1, Šalke 1, Borusija (M) 1, Union Berlin (-1) 0, Lajpcig (-1) 0, Paderborn 0, Keln 0, Hofenhajm 0, Verder 0, Majnc 0, Augzburg 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC