• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kunić za MONDO: Od sutra sam igrač Zrinjskog

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nekadašnjeg golgetera banjalučkog Borca još samo ljekarski pregled dijeli od potpisivanja ugovora sa Mostarcima. Saradnja dogovorena na dvije godine.

 Petar Kunić novi igrač HŠK Zrinjski Mostar Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon kratke epizode u Grčkoj, gdje je od odlaska iz Borca prošle godine boravio u AEL-u iz Larise, Petar Kunić vratio se u BiH i u utorak će potpisati ugovor sa mostarskim Zrinjskim.

Golgeter, koji je u julu proslavio 26. rođendan, raskinuo je saradnju s grčkim timom jer nije želio da sjedi na klupi, tako da se nada da će na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dobiti šansu da igra i pokaže svoj kvalitet, koji je publika u BiH već mogla da vidi dok je nosio dres Banjalučana, ali i Rudar Prijedora i Radnika iz Bijeljine.

"Danas sam doputovao u Mostar, gdje smo dogovorili sve detalje. Priključio sam se ekipi, upoznao se sa momcima, tako da ću sutra obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor, koji smo dogovorili na dvije godine", rekao je Kunić za MONDO.

Kunić je pojasnio razloge odluke da napusti Grčku.

"Pogriješio sam u izboru lige i ekipe. Nisam se uklopio, jer se tamo igra previše defanzivno, a meni kao napadaču to nije odgovaralo. Na svoju odgovornost tražio sam raskid ugovora, jer moje ambicije su drugačije. I kad sam dobijao šansu, nije mi odgovarala takva taktika koju forsiraju ekipe koje nisu u vrhu lige. Čekao sam malo duže da se to sve riješi i sada, kada se otvorila prilika za Zrinjski, nisam se mnogo dvoumio, jer igraju onako kako meni odgovara - napadački, posljednjih nekoliko godina su u vrhu i to je ono što mi je trebalo, da se borim za sami vrh tabele i titulu", naglašava Kunić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On će imati zadatak da zamijeni Irfana Hadžića, koji je nedavno prešao u redove turskog drugoligaša Akhisarspor.

Društvo u vrhu napada praviće mu Ivan Lendrić, jedini fudbaler koji je sa dva različita kluba bio najbolji strijelac Premijer lige BiH - 2011. sa Zrinjskim (16 golova), a onda i sa Željezničarom šest godina kasnije, kada je postigao tri gola više.

"Hadžiću se u kratkom periodu promijenila karijera, od dolaska u Zrinjski, ekipu koja igra napadački, što je za napadača najbitnije. U Zrinjskom su sve top igrači, dobri momci i danas sam ih upoznao, iako sam većinu od ranije znao kroz utakmice u Premijer ligi BiH. Nema tu puno nepoznanica. I Lendrić je odličan igrač, godinama sjajno igra, kako u Zrinjskom, tako i u Želji. Zdrava konkurencija je bitan faktor, ne bojim se toga. Zrinjski na svakoj poziciji ima dva, tri kvalitetna igrača i mislim da nas očekuje dobra sezona", optimista je Kunić.

Kako kaže, samostalno je trenirao, ali nedostaju mu utakmice i trebaće vremena da se vrati u takmičarsku formu.

"Nakon raskida saradnje, trenirao sam individualno i spreman sam. Međutim, tri mjeseca nisam odigrao utakmicu i sigurno će biti potreban određeni period da dođem na 100 odsto svojih mogućnosti."

Za razliku od perioda kada je odlazio u Grčku, sada neće imati problema sa upoznavanjem lige, s obzirom da je Premijer ligu BiH pratio i zna šta ga čeka na bh. terenima.

"To je bio jedan od ciljeva kada sam birao narednu destinaciju. Nisam htio da se upuštam u nove avanture. Želim da se vratim utakmicama, golovima i mislim da sam odabrao najbolji klub u BiH. Vjerujem da mogu da mu pomognem, a i on meni", ističe nekadašnji mladi reprezentativac BiH.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On se osvrnuo i na povratak Borca u bh. elitu.

"Drago mi je što se Borac vratio u Premijer ligu BiH i što se sve diglo na viši nivo. Bio sam i na dvije, tri utakmice na Gradskom stadionu, tu je i Radnik i smatram da liga dugo nije bila jača. Osim par ekipa koje će se sa Zrinjskim boriti za titulu, mislim da su ostali u ’pet deka’ i da će biti mnogo borbe i dobrih utakmica do kraja sezone", kaže Kunić.

S obzirom da je Borac dugo tragao za napadačem tokom ljetnjeg prelaznog roka, neizbježno je pitanje da li je bilo kontakata sa rukovodstvom "crveno-plavih".

"Bilo je kontakata dok sam još bio u Grčkoj, ali ništa konkretno i nisam bio siguran kako će se situacija odvijati sa Larisom. Pošto u Grčkoj kasno počinju pripreme, a ja sam kasno raskinuo ugovor, Borac je hitno tražio rješenje u napadu, tako da tada nije moglo doći do dogovora."

Njegova budućnost je Zrinjski, sa kojim želi da se bori za titule i pokaže da nije zaboravio igrati fudbal.

"Odabirom Zrinjskog, mislim da nisam pogriješio, jer se radi svakako o jednom od najorganizovanijih klubova u ligi, leži mi napadačka igra koju forsira ’šef’ i to je ono što me privuklo", zaključio je Kunić, od utorka novi napadač "plemića".

Osim bh. klubova i AEL-a, nastupao je još za Novi Pazar, te češku Duklu iz Praga.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ma

Zrinjski ima sistem, panj da donesu koristio bi im, Borcu Vujaklija od 200-300k ne koristi nicemu. Niti trci niti mu ko daje lopte

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC