Lukaku opet na udaru rasista – i to TV analitičara

Autor:

Belgijski napadač Romelu Lukaku doživio nove rasističke uvrede u Italiji, i to od stručnog konsultanta na televiziji!

Lukaku opet na udaru rasista – i to TV analitičara Foto: GULIVER/EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES

Italijanska televizija “TopCalcio24” oglasila se nakon rasističkih komentara koje je fudbalski analitičar Lućano Pasirani proteklog vikenda uputio na račun Interovog napadača Romelua Lukakua tokom gostovanja u jednoj od njihovih sportskih emisija.

Belgijski reprezentativac tako se već drugi put od dolaska u Italiju našao na meti rasističkih uvreda.

Prije dvije sedmice, kada je Inter igrao u gostima protiv Kaljarija, navijači domaćeg tima rasistički su vrijeđali Lukakua što je izazvalo različite reakcije u Italiji.

Lukaku se ponovo našao na meti rasista poslije utakmice protiv Udinezea.

Sramotan komentar dao je italijanski fudbalski analitičar Lućano Pasirani koji je opravdao rasistički ispad navijača Kaljarija rekavši da je to jedini način da se Lukaku zaustavi.

"Ako idete jedan na jedan protiv njega, ubiće vas. Jedini način da ga zaustavite jeste da mu bacite deset banana da ih pojede", rekao je Pasirani.

Direktor programa italijanske televizije Fabio Ravecani izjavio je da Pasirani, uprkos izvinjenju koje je uputio, više neće biti njihov gost.

"Gospodin Pasirani ima 80 godina i upotrijebio je metaforu koja je na kraju ispala rasistička. Mislim da je to bio momentalni izostanak prisebnosti. Ne mogu tolerisati bilo kakve greške, čak ni momentalne", poručio je Ravecani.

Tagovi:

Ostale vijesti