• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Nema opuštanja, u Kupu nema popravnog!

Autor mondo.ba

U duelu sa federalnim "fenjerašem" sigurno neće nastupiti Vranješ, Vujaklija, Ćosić i Radulović, koje je Branislav Krunić odlučio da odmori.

 Kup BiH Orašje Borac Branislav Krunić najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri banjalučkog Borca poslije poraza u Tuzli od Slobode (3:1) okreću se takmičenju u Kupu Bosne i Hercegovine, u kojem su prošle godine stigli do četvrtfinala.

Izabranici Branislava Krunića sutra (16.30) na startu kup-takmičenja za sezonu 2019-20 gostuju u Orašju istoimenoj ekipi, koja je nekada nastupala i u elitnom rangu bh. fudbala (iz kojeg je ispala 2009. godine, prim.aut.), a trenutno se takmiči u Prvoj ligi FBiH, gdje nakon šest kola zauzima posljednje, 16. mjesto, uz samo tri boda, te samo tri postignuta i 14 primljenih golova.

Od osnivanja zajedničke Premijer lige BiH, i jedan i drugi klub su po jednom osvajali Kup BiH. Orašju je to pošlo za rukom 2006. godine, a Borcu četiri godine kasnije.

S obzirom na navedeno, "crveno-plavi" su apsolutni favoriti u sutrašnjem duelu, ali oprez mora da postoji jer je Borac kroz istoriju takmičenja u Kupu BiH već jednom u premijernoj rundi bio eliminisan od tima iz nižeg ranga takmičenja.

"Kup je takmičenje u kojem nema popravnog i zbog toga moramo biti maksimalno oprezni od starta. Za ovaj duel ćemo odmoriti pojedine igrače, ali to ne znači da će biti opuštanja. Želimo trijumf i prolazak u narednu rundu. Siguran sam da će i u ovom kolu biti iznenađenja jer ekipe iz nižeg ranga žele da pred svojim navijačima dođu do pobjeda protiv premijerligaša", rekao je u najavi utakmice šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić, napomenuvši da će ovu utakmicu "preskočiti" Stojan Vranješ, Srđan Vujaklija, Đorđe Ćosić i Aleksandar Radulović, dok u timu neće biti ni povrijeđenog Dejana Bosančića.

U kombinaciju za meč se nakon crvenog kartona u meču sa Čelikom vraća defanzivac Marko Jovanović, dok bi, kako je navedno na klupskom sajtu, priliku trebalo da dobije iskusni lijevi bek Vladimir Volkov, koji već desetak dana trenira sa ekipom.

KUP BiH

Šesnaestina finala:

Krupa - Tuzla siti
Bratstvo – Velež
Kozara – Sloboda
GOŠK - Radnik Bijeljina
Ljubuški – Sarajevo
Tekstilac – Željezničar
Orašje – Borac
Rudar Kakanj – Čelik
Alfa Modriča - Zvijezda 09
Jedinstvo Bihać - Mladost Doboj Kakanj
Budućnost Banovići - Široki Brijeg
Zvijezda Gradačac – Zrinjski
Rudar Prijedor – Slavija
Olimpik - Radnik Hadžići
Ljubić – Travnik
Skugrić 1964 - TOŠK Tešanj

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rezime

Borac ako hoce nesto da napravi u ovoj sezoni treba preduzeti 3 koraka: 1.Krunicu garantovati fotelju do zime, da ekipa prestane igrati na bod i u grcu, a dalje u zavisnosti od rezultata na polusezoni 2. Odmah pikirati igrace iz nasih klubova, dovesti ih u srednji red na zimu, koji igraju dobro i koji ce Borcu dati stabilnost, trku i prodornost 3. Odmah planirati radove na stadionu kako ne bi na ljeto u Evropi mogli igrati samo jedno kolo a poslije u Zenici jer ta Evropa nema smisla

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC